8.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, 2025

Νέα αποκάλυψη για τα Τέμπη! (video)

Νέες αποκαλύψεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έρχονται στο «φως» ενισχύοντας τα ερωτηματικά για τις καθυστερήσεις στο ανακριτικό έργο.

Σύμφωνα με το MEGA, υπήρξαν καθυστερήσεις στις αιτήσεις για να ληφθεί υλικό καμερών του εμπορικού τρένου στα Τέμπη αλλά και ορισμένα λάθη που έγιναν από την εταιρεία φύλαξης.

Ειδικότερα, επτά μήνες μετά το δυστύχημα, ζήτησαν για πρώτη φορά υλικό από την διαδρομή της εμπορικής αμαξοστοιχίας ενώ για την επιβατική αμαξοστοιχία η γ’ ανακρίτρια που είχε την υπόθεση, ζητά από την ΕΛ.ΑΣ. να λάβει το υλικό από την Interstar στις 10/3/23, δηλαδή 10 μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα.

Τότε η γ΄ ανακρίτρια ζήτησε να πάρουν όλα τα βίντεο από τις κάμερες ασφάλειας από όλους τους σταθμούς που πέρασε το Intercity και μετά από περίπου 7 μήνες, στις 19/9/23, ο εφέτης ανακριτής που είχε αναλάβει ζητά για πρώτη φορά βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες για να δει την διαδρομή της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Φαίνεται δηλαδή πως η ανακρίτρια εξαρχής ζητά το υλικό των καμερών μόνο της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Συνεπώς, εάν ζητούσε άμεσα και το υλικό των καμερών της εμπορικής, πιθανότατα δεν θα είχε διαγραφεί υλικό που θα χρειαζόταν ανάκτηση.

Τον Αύγουστο, φαίνεται σύμφωνα με το έγγραφο που φέρνει στο φως το MEGA, ότι παραδίδεται υλικό από δίσκους για ανάκτηση.

Ενώ φαίνεται πως στις 17/7/23 – πέντε μήνες μετά το δυστύχημα – ο εφέτης ανακριτής ζητά βίντεο από την φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Στις 4/8/23, όπως αναφέρει το έγγραφο που επικαλείται το MEGA, η Interstar παραδίδει 6 ψηφιακούς σκληρούς δίσκους στον ανακριτή που καταγράφει την κίνηση στις 28/2/23. Επισημαίνει ότι τα αρχεία έχουν διαγραφεί και θα χρειαστεί ανάκτηση από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι λάθος δίσκοι που έστειλε η Interstar

Στις 11 Νοεμβρίου 2024, ο εφέτης ανακριτής αντιλαμβάνεται ότι αυτοί οι 6 δίσκοι είναι λανθασμένοι και ότι δεν είναι από το σημείο που ζήτησε – ότι δεν είναι από τον σταθμό της εμπορικής που ζήτησε αλλά από τον σταθμό τον επιβατικό – και μετά από τόσους μήνες ο ανακριτής ζητά από τον ΟΣΕ να του στείλει τους σωστού δίσκους από την εμπορική για να δει την φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Με λίγα λόγια, ο ανακριτής ζήτησε τα βίντεο από την εμπορική 6 μήνες μετά το δυστύχημα, η Interstar παρέδωσε 6 δίσκους οι οποίοι ήταν λάθος και δεν απεικόνιζαν την εμπορική αλλά την επιβατική. Και τον Νοέμβριο, όταν και άνοιξε και ανέκτησε το υλικό ο ανακριτής, διαπίστωσε πως ήταν η επιβατική και όχι η εμπορική. Και έτσι, ζήτησε από τον ΟΣΕ εκ νέου τα βίντεο της εμπορικής.

Στις 22/11/24 η Interstar για πρώτη φορά ενημερώνει τον εφέτη ανακριτή ότι υπάρχουν βίντεο από άλλα σημεία της διαδρομής που δείχνουν την εμπορική αμαξοστοιχία.

Μετά από λίγες μέρες ο εφέτης ανακριτής τα ζητά και μέσα στον Δεκέμβριο (στις 12/12/24) τα λαμβάνει. Μέσα σε αυτά τα βίντεο είναι και τα βίντεο που ήρθαν στην δημοσιότητα και γίνεται εξετάζεται η γνησιότητά τους.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα