Νέα δημοσκόπηση: Προηγείται το ΝΑΙ

Τι επιλέγουν οι ψηφοφόροι των Ελληνικών κομμάτων

Το «ναι» προηγείται σε δημοσκόπηση που διενήργησε η GPO και παρουσιάζει η BNP Paribas. Η δημοσκόπηση έγινε την Τρίτη σε δείγμα 1000 ατόμων επιλεγμένων με όρους περιοχής, ηλικίας και φύλου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το ποσοστό όσων είναι βέβαιοι ή θεωρούν πιθανότερο να κάνουν αυτή την επιλογή φτάνει το 47,1%. Αντίθετα, οι πιθανοί και σίγουροι ψηφοφόροι του «όχι» αντιστοιχούν σε 43,2%.

Το στατιστικό λάθος είναι 3,1%, κάτι που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα κρίνεται στατιστικά σημαντικό, γράφει η BNP Paribas.

 

Από τα επιμέρους στοιχεία αξία έχει το γεγονός ότι το «ναι» είναι η περισσότερο δημοφιλής επιλογή σε μεγάλης ηλικίας ψηφοφόρους της ΝΔ. Η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (63,4%) επιλέγει το «όχι».

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. Η BNP Paribas είναι μια Γαλλική τράπεζα, με “αμερικάνικα” κεφάλαια και λογικά αμερικάνικων συμφερόντων. Αυτά για να καταλαβαίνει και ο κόσμος, τι διαβάζει..

  2. Τελικά, μάπα το καρπούζι της δημοσκόπησης.. Τσάμπα και τα φράγκα που έδωσε η τράπεζα και τσάμπα και ο χρόνος που αφιερώσατε για να γράψετε (και να ανεβάσετε) αυτό το άρθρο..
    Τι να περιμένεις βέβαια από site που έχει τον server του στην γερμανία……

Comments are closed.