Νέα εφαρμογή του Facebook για γνωριμίες

Θα συνδέεται με εκδηλώσεις και ομάδες που υπάρχουν στην πλατφόρμα

Υπηρεσίες γνωριμιών για όσους αναζητούν μακροχρόνιες σχέσεις εισάγει το Facebook σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου Μαρκ Ζάκερμπεργκ κατά την ετήσια ημερίδα F8 του δικτύου στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι αυτή η λειτουργία δεν στοχεύει στη διευκόλυνση των εφήμερων σχέσεων αλλά στο να βοηθήσει τους ανθρώπους να οικοδομήσουν σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις μέσω του Facebook.

Η νέα λειτουργία θα συνδέει τους χρήστες με συγκεκριμένα με άτομα με τα οποία δεν είναι ήδη φίλοι. Οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να δημιουργήσουν ένα προφίλ – το οποίο οι φίλοι τους δεν θα μπορούν να δουν.

Το συνέδριο F8, κατα το οποίο το κοινωνικό δίκτυο ανακοινώνει νέα εργαλεία ή δυνατότητες για προγραμματιστές, έρχεται μέσα σε μια περιόδο ιδιαιτέρως ταραγμένη για το κοινωνικό δίκτυο και το CEO του μετά και το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica.

Το Facebook για μήνες ασχολείται με τις συνέπειες της διαρροής δεδομένων των χρηστών του στην Cambridge Analytica και προσπαθεί να απαντήσει τα ερωτήματα που εγείρονται σχετικά με την προστασία των δεδομένων των χρηστών του.

Ωστόσο ο Ζούκερμπεργκ ανέφερε κατά τη διάρκεια της δήλωσής του ότι η εταιρεία θα «συνεχίσει να δημιουργεί ενώ θα εστιάσει και στην προστασία των χρηστών της».

«Αυτό αντανακλά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι πράγματι γνωρίζονται, κάτι που συνήθως συμβαίνει σε εκδηλώσεις και ιδρύματα με τα οποία είναι συνδεδεμένοι», δήλωσε ο Chief Product Officer Κρις Κοξ κατά το F8.

Οι χρήστες μπορούν να ανταλάξουν ιδιωτικά μηνύματα κειμένου, χωριστά από το Facebook Messenger ή το WhatsApp.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα