Νέα επεισόδια στο ΑΠΘ

Ένταση στη Θεσσαλονίκη

Ένταση και πετροπόλεμος μεταξύ φοιτητών και Αστυνομίας σημειώθηκαν μέσα στο ΑΠΘ πίσω από το κτίριο του Βιολογικού αργά το μεσημέρι της Πέμπτης.

|
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΑΠΘ – Φοιτητές με βιβλία στα χέρια – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο
Μετά το τέλος της πορείας, στο πλαίσιο του φοιτητικού συλλαλητηρίου, ομάδα φοιτητών και αντιεξουσιαστών ανέβηκε στο πρώην “Στέκι του Βιολογικού”, όπου βρισκόταν δυνάμεις των ΜΑΤ ζητώντας από τις δυνάμεις της αστυνομίας να αποχωρήσουν από το campus. Τα πράγματα οξύνθηκαν και μία ομάδα επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, εκτοξεύοντας πέτρες και ξύλα με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση δακρυγόνων και να πετούν χειροβομβίδες κρότου λάμψης μέσα στο πανεπιστήμιο, με την ένταση να διαρκεί περίπου 10 λεπτά.

Οι Αρχές προχώρησαν σε δύο προσαγωγές.

Νέα ένταση στην Πολυτεχνική

Λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε νέα ένταση στην Πολυτεχνική με περίπου 30 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους να πετούν πέτρες στα MAT έξω από την Πολυτεχνική Σχολή και την αστυνομία να απαντά με δακρυγόνα.

Αυτήν τη στιγμή οι κουκουλοφόροι βρίσκονται μέσα στην Πολυτεχνική Σχολή, όπου το συντονιστικό των φοιτητών πραγματοποιεί συνέλευση. Σποραδικά από τη σχολή πετιουνται πέτρες προς τα ΜΑΤ Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά από πέτρα. Υπάρχουν ζημιές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα εργαζομένων του ΑΠΘ, που ήταν παρκαρισμένα έξω από την Πολυτεχνική Σχολή.

Σχετικά άρθρα