Νέα Έρευνα: Το Facebook σε κάνει δυστυχισμένο

Ικανή, εκτιμάται από ερευνητές ότι είναι, η μία ώρα χρήσης του Facebook ημερησίως

Ικανή εκτιμάται από ερευνητές ότι είναι η μία ώρα χρήσης του Facebook ημερησίως, προκειμένου να σε κάνει πιο ευτυχισμένο.

Το Harvard Business Review, συγκέντρωσε στοιχεία από 5.208 χρήστες σε μια περίοδο δύο ετών και συνέκριναν την ευημερία τους σε σχέση με τη χρήση του κοινωνικού δικτύου αλλά και το πραγματικό δίκτυο επαφών τους σε σχέση με το δίκτυό τους στο Facebook.

Συμπερασματικά κατέληξαν ότι η αυξημένη χρήση του Facebook συνδέεται με την πιθανότητα μειωμένης ευημερίας και ικανοποίησης στο μέλλον. Αν και ο τρόπος χρήσης του κοινωνικού δικτύου δεν φαίνεται να επηρέασε την ψυχική τους κατάσταση, ο χρόνος που περνούν σε αυτό σίγουρα επηρεάζει και μάλιστα αρνητικά.

Μελετητές παλαιότερης έρευνας διαπίστωσαν ότι εκείνοι που ήταν περισσότερο δυστυχισμένοι και δυσαρεστημένοι με την ζωή τους, ήταν και εκείνοι που δεν εμπλέκονταν ενεργά στο site, αλλά απλά επέλεγαν να διαβάσουν τις δημοσιεύσεις ή να δουν τις φωτογραφίες άλλων.
Tο 30% των 600 ατόμων που πήραν μέρος στις δύο μελέτες, ανέφεραν τον φθόνο και την ζήλια ως τα κύρια αισθήματα δυσαρέσκειας από το Facebook, ενώ το 36% είπαν ότι ήταν απλά ελαφρά απογοητευμένοι «μερικές φορές» ή «πολύ συχνά», μετά από την περιήγησή τους στο site.

Σχετικά άρθρα