Νέα γκάφα της ΕΡΤ (video)

Το λάθος για τις στιγμές αγωνίας στην Ταϋλάνδη

Eνώ όλος ο πλανήτης είναι συντονισμένος με τις προσπάθειες που κάνουν επίλεκτες ομάδες διασωστών από διάφορες χώρες, για να απεγκλωβίσουν την ποδοσφαιρική ομάδα παιδιών που έχει παγιδευτεί εδώ και πολλές ημέρες σε σπηλιά της Ταϋλάνδης, κάποιοι «απρόσεκτοι» μεταφέρουν λάθος πληροφορίες.

Οι αρχές της Ταϋλάνδης έχουν απαγορέψει στα ΜΜΕ να δείχνουν live εικόνες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διάσωσης και κάθε πληροφορία που βγαίνει προς το κοινό που ζει και αυτό την αγωνία του, είναι ελεγμένη από χίλιες πλευρές.

Εκτός αν είσαι στην ΕΡΤ και δεν ελέγχεις σωστά τις πληροφορίες σου, όπως και έγινε στα δελτία του δημόσιου καναλιού.

Με συνεχείς συνδέσεις, που αφορούσαν το θέμα της διάσωσης, η ρεπόρτερ από την αίθουσα σύνταξης έδινε τις τελευταίες πληροφορίες για τον αριθμό των παιδιών που έχουν απεγκλωβιστεί.

Και ενώ όλα τα διεθνή μέσα μετέδιδαν ότι ήταν 4 τα παιδιά που έχουν βγει σώα από τη σπηλιά και οι προσπάθειες σταματούν προσωρινά, η ΕΡΤ συνέχιζε να μεταδίδει πως σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian τα παιδιά που έχουν σωθεί είναι άλλα 4, σύνολο 8 από τα 12.

Κάποιο λάθος στην μετάφραση; Κάποια παρεξήγηση στην κατανόηση των διεθνών δελτίων τύπου; Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος με την ΕΡΤ.

Δείτε το χαρακτηριστικό video:

Σχετικά άρθρα