Νέα μεγάλη τουρκική πρόκληση!

Απόπειρα παρενόχλησης από τουρκικά μαχητικά στο ελικοπτέρου του Αρχηγού ΓΕΣ

Ένα ακόμα επεισόδιο ήρθε να προστεθεί στο… σήριαλ της τουρκικής προκλητικότητας, η οποία εντείνεται, πότε με τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για τα θαλάσσια σύνορα και πότε με την πληροφόρηση σχετικά με τη συνεχιζόμενη προφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Τουρκικά F-16 προσπάθησαν ανεπιτυχώς να πλησιάσουν το ελικόπτερο Σινούκ, που πετούσε μεταξύ της περιοχής της Μεγίστης και των Δωδεκανήσων και στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Οι πιλότοι των τουρκικών μαχητικών, ζήτησαν μάλιστα από το ελληνικό Σινούκ να απομακρυνθεί, τονίζοντάς του ότι «παραβιάζει τουρκικό εναέριο χώρο».

Τα τουρκικά αεροσκάφη, αναχαιτίστηκαν άμεσα από δυο ελληνικά F-16, χωρίς να υπάρξει συνέχεια στο επεισόδιο.

Σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό το Γενικό Επιτελείο Στρατού αναφέρει:

«Δύο τουρκικά αεροσκάφη F-16 που είχαν απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Dalaman εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης στις 17:29 μ.μ. με πρόθεση παρενόχλησης ελικοπτέρου CH-47 του Ελληνικού Στρατού, το οποίο πετούσε από τη Ρω προς τη Ρόδο σε πολύ χαμηλό ύψος και επέβαινε ο Αρχηγός ΓΕΣ».

«Από το σημείο εισόδου και καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο FIR Αθηνών και μέχρι την έξοδό τους από αυτό, τα εν λόγω αεροσκάφη ήταν συνεχώς κάτω από τη συνοδεία ελληνικών αεροσκαφών F-16, τα οποία απογειώθηκαν από την 115 πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση Σούδας».

«Λόγω της παρουσίας των ελληνικών αεροσκαφών, δεν υπήρξε αναφορά παρενόχλησης του ελικοπτέρου του Ελληνικού Στρατού».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα