Νέα μελέτη: Όσοι πληρώνουν ενοίκιο γερνάνε πιο γρήγορα

Είναι… βλαβερό για την υγεία, ειδικά σε ό,τι αφορά το γήρας

Νέα μελέτη δείχνει ότι το ενοίκιο είναι…βλαβερό για την υγεία μας, ειδικά σε ό,τι αφορά το γήρας.

Ειδικότερα, το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ έκαναν μια μελέτη, στην οποία διαπίστωσαν οι ενέργειες με άμεσες επιπτώσεις στην ζωή, είναι πιο επικίνδυνες από όσες προκαλούν φθορές στο σώμα.

Έτσι, όσοι καλούνται να δώσουν ενοίκιο γερνάνε πιο γρήγορα από τους ανέργους (ρυθμός γήρατος 1,4 εβδομάδες τον χρόνο), τους καπνιστές (περίπου 1,1 εβδομάδες τον χρόνο) και τους παχύσαρκους (1 εβδομάδα τον χρόνο).

«Η ενοικίαση προσθέτει περίπου δυόμισι εβδομάδες γήρανσης ετησίως στο βιολογικό ρολόι ενός ατόμου, σε σύγκριση με εκείνους που έχουν τα σπίτια τους» ανέφερε η καθηγήτρια έρευνας για τη στέγαση στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, Έμα Μπέικερ στη New York Post.

Αυτό συμβαίνει, γιατί το άγχος, το στρες, οι προσπάθειες που κάνει κάποιος για να βγάλει χρήματα και η μείωση βιολογικών αναγκών για να βγει ο μήνας, επηρεάζουν πιο γρήγορα το σώμα.

Παραδείγματος χάριν, αν κάποιος τρώει περισσότερο fast food, γιατί δεν προλαβαίνει να μαγειρέψει λόγω εργασίας που έχει ανάγκη για να βγει το ενοίκιο, βλάπτει περισσότερο τον εαυτό του από κάποιον που καταναλώνει συνέχεια έτοιμο φαγητό για ευχαρίστηση. Ο πρώτος καταπονεί το σώμα του και το φρέθει με λάθος συστατικά, ενώ ο δεύτερος κάνει μόνο το τελευταίο.

Σχετικά άρθρα