Νέα μέτρα για κορονοϊό: «Λουκέτο» στην εστίαση

Τι αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση

Mε τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται δραματικά κάθε 24 ώρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το πρωί νέα μέτρα για να μπει «φρένο» στην πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας. Τόσο τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού (μόνο την Παρασκευή 1.690 σε όλη τη χώρα) φέρνουν νέα μέτρα σε όλη τη χώρα. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι οι διαρκείς αυξήσεις των κρουσμάτων επιβεβαιώνουν, ουσιαστικά, τις προβλέψεις των επιστημόνων για αύξηση των κρουσμάτων, όπως φαίνεται από τα στοιχεία.

Μόνο την Πέμπτη ο καθηγητής Γενετικής, Μανώλης Δερμιτζάκης, έριξε τη «βόμβα» ότι αν δεν παρθούν μέτρα εδώ και τώρα την επόμενη βδομάδα θα έχουμε από 3.000 έως 4.000 κρούσματα κορονοϊού. Ταυτόχρονα, κάθε μέρα που περνά ο υγειονομικός χάρτης όλης της χώρας «κοκκινίζει», ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα η κατάσταση είναι δραματική με τη Θεσσαλονίκη να ξεπερνά για πρώτη φορά σε κρούσματα την Αττική.

Την ίδια στιγμή, οι περίπου 1.000 νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία πιέζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και γι’ αυτό η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το Σάββατο νέα έκτακτα μέτρα με το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. «Εχουμε φτάσει στο μέσο όρο 100 εισαγωγών ανά ημέρα, κάτι που με μαθηματική ακρίβεια θα πιέσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας. Τα στοιχεία για την επάρκεια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που παρουσίασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, είναι δραματικά: Στη Δυτική Μακεδονία δεν υπάρχει κρεβάτι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ούτε για δείγμα ενώ στην Κεντρική Μακεδονία είναι κατειλημμένο το 46% των κλινών COVID.

Τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού

Η κατάσταση με τον κορονοϊό σε όλη τη χώρα είναι οριακή και γι’ αυτό ο πρωθυπουργός το Σάββατο θα ανακοινώσει σειρά μέτρων, για να μπει φρένο στην πανδημία του κορονοϊού. Τα μέτρα που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» και εκτός απροόπτου θα ανακοινωθούν το Σάββατο είναι:

Κλείσιμο μπαρ, εστιατορίων και καφέ
Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00
Απαγόρευση μετακίνησης από τις «πορτοκαλί» και τις «κόκκινες» περιοχές
Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε όλη τη χώρα
Αυξάνεται η τηλεργασία στο 50%
Όσον αφορά στον αθλητισμό, η πρόταση που είναι στο τραπέζι είναι να μπει λουκέτο στις αθλητικές δραστηριότητες πλην των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων. Το ζήτημα αυτό θα είναι μέχρι και την τελευταία ώρα στο τραπέζι, καθώς η Πολιτεία θέλει να διασφαλίσει την ατομική άσκηση για τους πολίτες.

Σχετικά άρθρα