Νέα μέτρα: Τέλος οι όρθιοι στα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης

Τα πρόστιμα και οι κυρώσεις

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα Πέμπτη 8 Ιουλίου τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και αφορούν το χώρο της διασκέδασης, έπειτα από την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού, που κατά τους ειδικούς σχετίζονται άμεσα με τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης.

Νέα μέτρα: Χωρίς όρθιους τα μπαρ

Συγκεκριμένα, από σήμερα, όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης. Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη μέρα, τόνισε

Αυστηρά πρόστιμα και κυρώσεις

Επιπρόσθετα, θα ισχύουν πολύ αυστηρά πρόστιμα και κυρώσεις για τους παραβάτες:

  • Για καταστήματα κάτω των 200 τ.μ, θα επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επόμενη μέρα της παράβασης για διάστημα 7 ημερών.
  • Για καταστήματα άνω των 200 τ.μ, προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση απο την επόμενη μέρα της παράβασης για 7 ημέρες.
  • Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφγράγιση θα ξεκινά την επόμενη μέρα και για 15 ημέρες.
  • Σε τυχόν τρίτη παράβαση, θα αφαιρείται η άδεια.

Μάλιστα, η επιβολή των κυρώσεων θα έχει αναδρομική ισχύ, καθώς «στην ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες ώρες, θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού, από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση».

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα