Νέα πατέντα από την Apple (pic)

Η βιομηχανία smartphones πειραματίζεται ενεργά με τη βιομετρική ασφάλεια και τώρα προσφέρει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη. Πολλοί κατασκευαστές smartphones προσφέρουν την έκτης γενιάς τεχνολογία η οποία παρέχει ακόμη μεγαλύτερη περιοχή αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ωστόσο, η Apple φαίνεται ότι εργάζεται σε μία τεχνολογία ακουστικής απεικόνισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, η οποία δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας Touch ID πλήρους οθόνης. Αυτό θα επιτρέψει στην εταιρεία να προσφέρει Touch ID στο iPhone χωρίς την ανάγκη ενσωμάτωσης του αισθητήρα στο κουμπί home. Επιπλέον, η Apple θα μπορέσει να διατηρήσει τον full-screen σχεδιασμό της μπροστινής όψης των συσκευών της.

Στο iPhone X, η Apple αντικατέστησε το Touch ID με το Face ID το οποίο χρησιμοποιεί τη σειρά καμερών TrueDepth. Αν και αυτό επέτρεψε στην εταιρεία να προσφέρει edge-to-edge οθόνη, το Touch ID είναι καλύτερο και ασφαλέστερο.

Στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που καταχωρήθηκε στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ, η Apple περιγράφει ένα σύστημα ακουστικής απεικόνισης που χρησιμοποιείται σε ολόκληρη επιφάνεια. Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό ακουστικών μετατροπέων για τη δόνηση μιας επιφάνειας με έναν συγκεκριμένο τρόπο, ο οποίος μπορεί να μετατρέψει αποτελεσματικά ολόκληρη την οθόνη σε συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η Apple κατέθεσε ένα ακόμη δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με όνομα “Σύστημα ακουστικής απεικόνισης για χωρική αποδιαμόρφωση ακουστικών κυμάτων”, το οποίο είναι σχετικά παρόμοιο με εξαίρεση ότι παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθέτηση του μετατροπέα.

Σε αυτό το δίπλωμα η Apple αναφέρει ότι το αντικείμενο που ανιχνεύεται είναι ένα δάχτυλο και η επιφάνεια εισόδου είναι φτιαγμένη από γυαλί, ζαφείρι ή μέταλλο.

Δεν ξέρουμε αν η Apple θα γυρίσει πίσω στο Touch ID, αλλά αρκετές εταιρείες δουλεύουν πάνω στους αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων πλήρους οθόνης και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η πρώτη που θα τους υιοθετήσει.

Σχετικά άρθρα