Νέα πρόκληση από Ερντογάν

Μίλησε ξανά για «Γαλάζια πατρίδα»

Γραπτό μήνυμα με αφορμή την επέτειο της νίκης των Οθωμανών κατά τη ναυμαχία της Πρέβεζας το 1538 εξέδωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Τα πρόσφατα γεγονότα στον κόσμο και ειδικά στη Μεσόγειο μάς δείχνουν ότι πρέπει να είμαστε πολύ πιο δυνατοί στις θάλασσες. Συνεχίζουμε με πίστη και αμετάβλητη θέληση την υπεράσπιση και την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στις θάλασσες με πλήρη συνειδητοποίηση του πόσο σημαντική είναι η υπεράσπιση της Γαλάζιας Πατρίδας μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος στο μήνυμα του δήλωσε πως η νίκη του οθωμανικού ναυτικού υπό την διοίκηση του Μπαρμπαρός Χαϋρεντίν Πασά στη ναυμαχία της Πρέβεζας το 1538 αποτέλεσε ένα από τα σημεία καμπής στην τουρκική ναυτική ιστορία.

«Με τη νίκη της Πρέβεζας η Οθωμανική Αυτοκρατορία ενίσχυσε την κυριαρχία της στη Μεσόγειο και έδειξε τη δύναμη του τουρκικού ναυτικού σε ολόκληρο τον κόσμο. Είμαστε περήφανοι που το πολεμικό μας ναυτικό κληρονόμησε αυτή τη μεγάλη κληρονομιά και την κληροδοτεί και στο μέλλον, ενισχύοντας περισσότερο τη δύναμή τους».

Στην συνέχεια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε το ρητό, πως όποιος θέλει να διατηρήσει την ειρήνη πρέπει να είναι έτοιμος για πόλεμο: «Κρατάμε τη συμβουλή των προγόνων μας ότι αν θέλουμε να διατηρήσουμε την ειρήνη πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο. Εξοπλίζουμε το πολεμικό μας ναυτικό κι όλο το στρατό μας για να διατηρήσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στη χώρα μας, την περιοχή μας και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ως μια από τις δέκα μόνο χώρες του κόσμου που μπορούν να σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και να συντηρούν τα δικά τους πολεμικά σκάφη με δικά τους κονδύλια, συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις για να προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα μας, να παρέχουμε ασφάλεια και να αποτρέπουμε όσους επιβουλεύονται τα δικαιώματά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σχετικά άρθρα

Ποδαρικό στο παλάτι του Ερντογάν ο Πάπας

Ο Τούρκος πρόεδρος ετοιμάζει μια «πρώτης κλάσης» τελετή για τον Ποντίφικα, γράφει η Hurriyet Ο πρώτος προσκεκλημένος από το εξωτερικό στο νέο προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας πρόκειται να είναι ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο ποντίφικας.    Όπως γράφει η Hurriyet, ο Ποντίφικας κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στην Άγκυρα, θα συναντήσει του Ερντογάν, ο οποίος  σχεδιάζει […]