Νέα πρόκληση από την Τουρκία!

Προς Ρόδο και Καστελόριζο το ερευνητικό Oruc Reis

Συνεχίζει την προκλητική της γραμμή η Τουρκία μία μέρα μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Die Welt που θέλει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δίνει την εντολή στους στρατηγούς του είτε να ρίξουν κάποιο μαχητικό είτε να βυθίσουν κάποιο πλοίο, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Παρά τις σαφείς προειδοποιήσεις της Ευρώπης στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Αγκυρα εμμένει στις προκλήσεις, αδιαφορώντας για το «κύμα» αντιδράσεων.

Γι’ αυτό και όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του OPEN TV και του ethnos.gr στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, τα ελληνικά νησιά Ρόδο και Καστελόριζο θα προσεγγίσει το τουρκικό πλοίο Oruc Reis για να διεξάγει έρευνες για φυσικό αέριο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ». Όπως διευκρινίζει το δημοσίευμα, το Oruc Reis στη δεύτερη και την τρίτη φάση της αποστολής του θα διεξάγει έρευνες μέχρι εκεί που τελειώνουν τα χωρικά ύδατα του Καστελόριζου και της Ρόδου.

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, το οποίο έχει επιχειρήσει σε μία έκταση πάνω από 2.000 χιλιόμετρα μέχρι στιγμής, θα συνεχίσει τις έρευνές του μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη «Γενί Σαφάκ, ενώ συνολικά αναμένεται να επιχειρήσει σε μία θαλάσσια έκταση άνω των 15.000 χιλιομέτρων.

Σχετικά άρθρα