Νέα πρόκληση από τον Ερντογάν

Μιλά για έρευνες και εκτός των συνόρων της Τουρκίας

Στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματός του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στα γεωτρύπανα και τα σεισμογραφικά πλοία, τα οποία συνεχίζουν και θα συνεχίσουν, όπως δήλωσε, τις γεωτρήσεις σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα.

Επίσης, ανακοίνωσε πως η Τουρκία αγόρασε και τέταρτο γεωτρύπανο και θα χρησιμοποιηθεί σε μεγάλα βάθη και για έρευνες εκτός των συνόρων.

«Προσθέσαμε» –είπε- και «4ο γεωτρύπανο στο στόλο μας. Αυτό το πλοίο, σε αντίθεση με τα άλλα, είναι το πιο σύγχρονο και ένα ολοκαίνουργιο πλοίο, που θα χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά, 7η γενιάς, όπως αποκαλείται. Υπάρχουν συνολικά 5 πλοία στην κατηγορία αυτού του πλοίου στον κόσμο. Ένα από αυτά ανήκει στην Τουρκία».

Όπως ανέφερε, το μέγεθός του θα είναι μήκους 238 μέτρων και πλάτους 42 μέτρων και ότι το τρυπάνι θα φτάνει σε βάθος 3.665 μέτρων, όχι πολύ βαθιά βέβαια σε σχέση με τα άλλα τα παλαιότερα που διαθέτει. Ευχήθηκε να είναι καλορίζικο και να φέρει ευημερία στη χώρα του και το λαό του με την ανακάλυψη φυσικού αερίου, ενώ άφησε αιχμές για όσους «εκνευρίζονται», όπως τόνισε, από την πολιτική της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

 

Σχετικά άρθρα