Νέα πρόκληση Τούρκων!

Στέλνουν 1.000 άνδρες ειδικών δυνάμεων στα σύνορα

Συνεχίζουν τις προκλητικές κινήσεις τους οι Τούρκοι. Αυτή τη φορά, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε το εξής: «Στέλνουμε 1000 αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων στα σύνορα για να εμποδίζουν τις απάνθρωπες ενέργειες των Ελλήνων στον Εβρο. Οι Έλληνες τραυμάτισαν 164 ανθρώπους».

Πάντως, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις τελευταίες ημέρες συνεχίζει να προκαλεί την Ελλάδα και την Ευρώπη με αφορμή το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο την Τετάρτη προχώρησε σε άλλο ένα παραλήρημα, μιλώντας – αυτή τη φορά – για ανθρώπινα δικαιώματα. Ανέφερε, δηλαδή, χαρακτηριστικά τα εξής: «Το κλείσιμο συνόρων της Ευρώπης απέναντι στους πρόσφυγες και η βύθιση λέμβων παραβιάζει την Παγκόσμια Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», είπε ο Ερντογάν και ισχυρίστηκε ότι η απόφαση να ανοίξει τα σύνορα είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο.

Επίσης ο Ερντογάν έδειξε και μια φωτογραφία στην οποία εμφανίζονταν παιδιά – ελληνικής καταγωγής κατά τον ίδιο – που βρήκαν καταφύγιο στη Συρία κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. «Ένα από τα Ελληνόπουλα σε αυτή τη φωτογραφία μπορεί να είναι ο παππούς ή η γιαγιά του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε ακόμα ο Τούρκος πρόεδρος. «Ένας Έλληνας που προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην δεχθεί πρόσφυγες στη χώρα του, να μην ξεχνάει ότι μια μέρα μπορεί να βρεθεί σε μια κατάσταση στην οποία ο ίδιος να χρειαστεί συμπόνοια» είπε για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος.

Σχετικά άρθρα