Νέα προβοκάτσια της Βild!

Προκαλεί ο διευθυντής της εφημερίδας

Περίεργα σχέδια εξυφαίνονται τις τελευταίες ημέρες από μερίδα του γερμανικού Τύπου με άριστες όμως διασυνδέσεις με την Καγκελαρία, εις βάρος της Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά την καμπάνια του «ΝΕΙΝ» (όχι) στην περαιτέρω χρηματοδότηση προς την πατρίδα μας, ο διευθυντής της εφημερίδας Bild και γνωστός για την άμεση σχέση του με την Καγκελάριο Μέρκελ αλλά και με τουρκικά συμφέροντα Kei Diekmann με προσωπική του παρέμβαση, σε δήθεν συμπονετικό στιλ, αναφερόμενος στη χώρα μας, λίγο πολύ καλεί σε επιστροφή στο εθνικό νόμισμα «για να μην ταλαιπωρούμαστε».

Ο γνωστότερος Γερμανός δημοσιογράφος και μέλος της ελίτ της χώρας του, με συμμετοχή σε διοικητικά συμβούλια τουρκικών ισχυρών ομίλων αλλά και ο άνθρωπος που διευθύνει την πρώτη σε κυκλοφορία γερμανική εφημερίδα (έκτη στον πλανήτη) για πρώτη φορά ουσιαστικά εισηγείται κάτι περίεργο που όμως κερδίζει διαρκώς έδαφος στη γερμανική ελίτ. Το να δοθεί κάποιου είδους «ανάσα» (πιθανώς δανειοδοτική;) στη χώρα αλλά να αφεθούμε να φύγουμε εκτός Ευρώ.

Ο κ. Diekmann εκφράζει την άποψη πως το Ευρώ είναι για τη χώρα μας ένα «σωσίβιο με …μολύβι» και πως είναι κρίμα οι Έλληνες να ταλαιπωρούνται και φυσικά να ταλαιπωρούν. Παράλληλα ψέγει στο βαρυσήμαντο άρθρο του τη γερμανική, ευρωπαϊκή αλλά και ελληνική πολιτική ελίτ που τόσα δεινά επιφύλαξαν στους ταλαιπωρημένους από τη φτώχεια Έλληνες και βλέπει ως λύση μια έντιμη έξοδο στο εθνικό μας νόμισμα. Όλα αυτά βέβαια χωρίς να εξηγεί πιθανές συνέπειες για την Ελλάδα, το ότι η χώρα θα αποκοπεί από τον φυσικό της χώρο και τί θα συμβεί με τις απανωτές υποτιμήσεις του εθνικού πλέον νομίσματος.

Παράλληλα, ο διευθυντής της Bild φαίνεται να εκφράζει μια νέα λογική που κερδίζει έδαφος στο Βερολίνο το οποίο βρίσκεται σε ανοικτή πλέον σύγκρουση με την Αθήνα. Μια μορφή «συμβιβασμού» αλλά με τίμημα την έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα. Λύση όμως αχαρτογράφητη κι άκρως επικίνδυνη κυρίως για την Ελλάδα αλλά εν μέρει και για την Ευρωζώνη.

Ακολουθεί το πλήρες άρθρο που για πρώτη φορά στα χρονικά του γερμανικού Τύπου είναι γραμμένο και στη γλώσσα μας:

KAI DIEKMANN

Ένα καλύτερο μελλον για την Ελλάδα

«H Ελλάδα είναι κακοποιημένη. Οι άνθρωποι υποφέρουν λόγω των μεγάλων χρεών και της δυσκολότερης οικονομικής κρίσης στην ιστορία της Ενωμένης Ευρώπης. Η ανεργία σβήνει από μια ολόκληρη γενιά την ελπίδα και το μέλλον.
Από το κράτος λείπουν οι δομές, οι θεσμοί, αλλά κυρίως οι ανιδιοτελείς πολιτικοί και η ελίτ που θα μπορούσαν να βοηθήσουν για να βγει η χώρα από αυτήν την καταστροφή.
Η βοήθεια δισεκατομμυρίων από την Ευρώπη – που συνεχίζεται – βοηθούν απλώς στην εξυπηρετήση των τεράστιων χρεών. Δεν μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη. Αντιθέτως εμποδίζουν μια αληθινά καινούργια αρχή.
Το σωσίβιο που έριξε η Ευρώπη στην Ελλάδα είναι από μολύβι.
Η εφημερίδα BILD δεν θα κουραστεί να κριτικάρει τη λανθασμένη πολιτική της Γερμανίας και της Ευρώπης για την Ελλάδα.
Η εφημερίδα BILD δε θα σταματήσει να επισημαίνει το γεγονός, πως ο υποσχέσεις τόσο των δικών μας όσο και των Ελλήνων πολιτικών δεν τηρήθηκαν.

Η θέση της εφημερίδας BILD είναι ξεκάθαρη : η Ελλάδα χρειάζεται ένα καινούργιο ξεκίνημα χωρίς το Ευρώ.
Αλλά η εφημερίδα BILD δεν στέκεται μόνο στο πλευρό της Γερμανίας αλλά και στο πλευρό των ανθρώπων της Ελλάδας.
Συμπάσχουμε με τους ανθρώπους, οι οποίοι υποφέρουν από αυτή την κρίση και έχουν χάσει τα πάντα. Οι δημοσιογράφοι μας, ενημερώνουν συνεχώς για την εξαθλίωση μιας ολόκληρης χώρας, για τα συσσίτια, για άπορους ανθρώπους οι οποίοι πρέπει να σκαλίζουν σωρούς σκουπιδιών για βρουν φαγητο.
Η εφημερίδα BILD έγραψε πραγματικά ρεπορταζ για την οικονομική ανέχεια αλλά και το θράσος των ελίτ και των κυβέρνησεων της Ελλάδας.

Δεν ειναι εύκολο να δείξεις κατανόηση οταν γινονται διαδηλώσεις στις οποίες χλευάζεται οι Γερμανία, σε όλες τις προσβολές των Ελλήνων πολιτικών σε σχέση με την γερμανική αλληλεγγύη , δεν ειναι εύκολο να δείξεις αλληλεγγύη οταν οι πολίτες ειναι υπέρ των δεξιών, των αριστερών, των ριζοσπαστικων κομμάτων της Ελλάδας που ακολουθούν τετοιες πολιτικές.

Δεν είναι άλλωστε στόχος μας λόγω πολιτικής ορθότητας να παραβλέπουμε καταστροφικές εξελίξεις. Αλλά ένα είναι τελείως ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο: στους ανθρώπους της Ελλάδας “τους Έλληνες”, ευχόμαστε ένα καλύτερο μέλλον.
Ένα μέλλον, στο οποίο οι γονείς να μπορούν να φροντίζουν τα παιδιά τους και οι νέοι να μην βυθίζονται στην απόγνωση.
Ένα μέλλον, στο οποίο μια οικονομικά δυνατή Ελλάδα θα κάνει περήφανους τους ανθρώπους της.
Ένα τέτοιο μέλλον είναι το καλύτερο για την Ελλάδα, τους ανθρώπους της και την Ευρώπη».

Σχετικά άρθρα