21.8 C
Thessaloniki
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Νέα Σμύρνη: Στη φυλακή ο 18χρονος αδελφοκτόνος

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 18χρονος ο οποίος σκότωσε τον 16χρονο αδελφό του με ψαλίδι το βράδυ της Τρίτης στο διαμέρισμα τους στη Νέα Σμύρνη.

Η απολογία του διήρκησε περίπου δυο ώρες και καθυστέρησε αρκετά αφού νωρίτερα κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης οι συγγενείς του, η μαμά του, η γιαγιά του αλλά και η σύντροφος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός κατηγορούμενος σκότωσε τον αδελφό του καρφώνοντας ένα ψαλίδι στο στήθος ενώ αφορμή για τον καβγά αποτέλεσε σύμφωνα με τη μητέρα και τη γιαγιά του μία μπλούζα.

Ο 18χρονος επανέλαβε όσα υποστηρίξει και προανακριτικά υποστηρίζοντας πως ο αδελφός του του έριξε δύο γροθιές στο πρόσωπο και εκείνος πήρε το ψαλίδι και τον χτύπησε για να αμυνθεί. Μάλιστα, φέρεσαι να είπε πως δεν ήθελε να του κάνει κακό και πως πρόκειται για ένα ατύχημα.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα που έκριναν πως πρέπει να κρατηθεί προσωρινά για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας που του αποδίδονται.

Η απολογία του

Περιγράφοντας τα δύσκολα παιδικά του χρόνια ξεκίνησε την απολογία του ο 18χρονος που σκότωσε τον αδελφό του με ένα ψαλίδι, υποστηρίζοντας ότι όσα βίωσε στο οικογενειακό του περιβάλλον διαμόρφωσαν την προσωπικότητα του και είχαν αντίκτυπο τόσο στον ίδιο όσο και στοναδελφό του.

«Είμαι ένα πονεμένο παιδί από τα πρώτα έτη τις ζωής μου καθώς οι παραστάσεις που ζούσα καθημερινά αλλά και το διαζύγιο που τελικά επήλθε μεταξύ των γονέων μου με επηρέασε τόσο εμένα, όσο και τον μικρότερο αδελφό μου στην διαμόρφωση της προσωπικότητας μας στην ευαίσθητη ηλικία που τότε ήμουν ανήλικος» λέει στο απολογητικό του υπόμνημα.

«Δεν είχα προσχεδιάσει την ενέργειά μου,αλλά ούτε και υπάρχουν προπαρασκευαστικές μου πράξειςπου να δηλώνουν ότι επιθυμούσα τον επακολουθήσαντα φόνοτου αδελφού μου. Υπεραγαπώ ακόμη τον Μικρότερο αδελφό μου και δενμπορώ να συνειδητοποιήσω πως έχει φύγει από την ζωή» αναφέρει και συνεχίζει λέγοντας: «Δεν διανοούμαι ότι υπαίτιος είμαι εγώ που άθελά μου, ύστερα από έντονο τσακωμό που είχαμε τηνπερασμένη Τρίτη στο Πατρικό μου σπίτι στην Ν. Σμύρνη ενώπιον της Γιαγιάς μου , της μητέρας μου & της συντρόφουμου , η οποία και εκείνη είναι ένα παιδί «βασανισμένο» και έτσι ταιριάξαμε και αγαπιόμαστε εδώ και αρκετό χρονικόδιάστημα».

Όπως εξήγησε, είχε σχεδιάσει με τη σύντροφο του ένα ταξίδι και προετοίμαζε τα πράγματα του όταν έγινε το κακό. «Την περασμένη Τρίτη λοιπόν, ο μικρότερος αδελφός μου όπως συνήθιζε να με πειράζει αλλά και να με χτυπάει πολλέςφορές διότι και εκείνος ένιωθε συναισθηματικά κενά όπως καιεγώ από τις πολύ δύσκολες στιγμές που έχουμε περάσει μαζίως ανήλικοι, άρχισε πρώτος να με γρονθοκοπεί στο πρόσωπόμου και ύστερα στο χειρουργημένο μου αριστερό χέρι για ναμου πάρει μια μπλούζα, μια ασήμαντη αφορμή για όλους θαπείτε, αλλά για μένα μια μπλούζα που όμως μου την είχε κάνει δώρο η κοπέλα μου, είχε πολύ σημαντική συναισθηματική αξία.

Είχε και εκείνος κοπέλα , του έλειπε, ήταν μακριά εκείνο το διάστημα , ίσως είδε εμένα με τηνΘωμαίδα και ζήλεψε δεν ξέρω , δεν τον κατηγορώ, τον Αγαπώ. (…)Τίποτε δεν ήτανπροσχεδιασμένο κ. Ανακρίτρια πιστέψτε με λέω αλήθεια. Πάντοτε τσακωνόμαστε για τέτοια ζητήματα, εγώ, εσύ, ποιος είναι καλύτερος και όλες αυτές οι ανοησίες που όμως για μας ήταν σημαντικά. Η μητέρα μου γνωρίζει πόσες φορέςέχουν γίνει ομηρικοί καβγάδες μεταξύ μας και η γιαγιά μας.Δεν ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΩ Κ. ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ !!! ΠΙΣΤΕΨΤΕΜΕ!!! ΣΑΣ ΙΚΕΤΕΥΩ!!».

Ο 18χρονος υποστήριξε ότι προσέτρεξε άμεσα να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον αδελφό του. «Αμέσως προσέτρεξα να του παράσχω τις πρώτες βοήθειες, καθώς δεν είχα προμηθευθεί από πουθενά αυτότο ψαλίδι που τελικά κόστισε την ζωή του αδελφού μου, απλά το βρήκα τυχαία πάνω στο κρεβάτι και θέλοντας να τονπονέσω και εγώ όπως έκανε και εκείνος αμύνθηκα στην επίθεσή του, όμως ακόμη δεν ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΝΑ ΧΑΡΤΟΚΟΠΤΙΚΟ ΨΑΛΙΔΙ στέρησε την ζωή στον αδελφό μου».

 

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα