Νέα τραγωδία με πρόσφυγες

Nαυάγιο με πολλούς νεκρούς

Τουλάχιστον 25 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους, το Σάββατο, σε ναυάγιο ανοικτά της δυτικής ακτής της Λιβύης. Επιζώντες μεταφέρονται πίσω στο λιμάνι της Τρίπολης, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της λιβυκής ακτοφυλακής.

Η Λιβύη αποτελεί το κύριο σημείο αναχώρησης για τους κυρίως αφρικανούς μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη. Οι διακινητές συνήθως τους στοιβάζουν σε επισφαλή φουσκωτά πλεούμενα που συχνά παθαίνουν βλάβη ή βυθίζονται.

Οι περισσότεροι μετανάστες περισυλλέγονται από διεθνή σκάφη και μεταφέρονται στην Ιταλία, όπου φέτος έχουν φθάσει μέχρι στιγμής περισσότεροι από 115.000, αν και όλο και περισσότεροι αναχαιτίζονται πλέον από την υποστηριζόμενη από την ΕΕ λιβυκή ακτοφυλακή και μεταφέρονται πίσω στη Λιβύη.

Από τον Ιούλιο έχει σημειωθεί σημαντική σημείωση στους διάπλους αυτούς, αν και αυτή την εβδομάδα σημειώθηκε νέα αύξηση των αναχωρήσεων.

Σχεδόν 3.000 μετανάστες είναι γνωστό πως έχουν χάσει φέτος τη ζωή τους ή είναι αγνοούμενοι αφού προσπάθησαν να φθάσουν δια θαλάσσης στην Ευρώπη, οι περισσότεροι απ’ αυτούς από τη Λιβύη στην Ιταλία. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ανακοίνωσε χθες Παρασκευή πως από το 2000 η Μεσόγειος είναι «με μεγάλη διαφορά το πιο φονικό σύνορο στον κόσμο».

πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

 1. Να δείτε ,που στο τέλος θα πουν, για να μην πνίγεται κόσμος, ας τους μεταφέρουν οι χώρες στις οποίες κατευθύνονται, με δικά τους μεταφορικά μέσα….

 2. Τι τη θέλουν την Ευρώπη;
  Μπανάνες δεν έχουν; Ανανάδες και μάγκο δεν έχουν; Αρτόδενδρα δεν έχουν; Καφέ,κακάο,βανίλια,κανέλα κ.λ.π. δεν έχουν;

  Βουβάλια και αντιλόπες δεν έχουν ; Ψάρια δεν έχουν; Ζέστη το χειμώνα δεν έχουν;
  Τρέχουν για τα δολάρια του Ρότσιλντ μήπως και χάσουν την ευκαιρία και δεν ανεβούν στο άρμα του αντιχρίστου!
  Σας φταίει η Μεσόγειος! Είστε τυχεροί που δεν έχουν τα μυαλά μου αυτοί οι άθεοι που κυβερνούν! Αν τα είχαν κάθε λαθρομετανάστης θα ζούσε ως μοναχός χωριστά απ΄ τη γυναίκα του και τις κόρες του! Όπως και η γυναίκα του χωριστά απ΄ τον άνδρα και τους γιούς της ισόβια! Η Ελλάδα θα ήταν η ποιο αδυσώπητη παγίδα μεταναστών! Και πρώτοι που το εφαρμόζουν αυτό είμαστε όλοι οι μοναχοί!!!

  Και αυτοί θα έσωζαν τις ψυχές τους και όλοι οι άλλοι θα ήταν καλά!

  Αλλά ποιο ζώο να εφαρμόσει κάτι τέτοιο! Αμέσως θ΄αρχίσουν ο φασίστας του φασίστα κ.λ.π. Διότι απλούστατα από πνευματικά έχετε μαύρα μεσάνυχτα!
  Πάντως αν έχετε καλύτερη λύση, πάρτε τους λαθρομετανάστες στα σπίτια σας και ζήστε τους εσείς! Όχι εξυπνάδες και φιλανθρωπίες με τα λεφτά του φορολογούμενου πολίτη που δεν τον ρώτησες αν σε εξουσιοδότησε να βοηθάς λαθρομετανάστες! Φυσικά οι ατεκμηρίωτες βρισιές είναι η επισφράγηση της έλλειψης δίκιου!

Comments are closed.