Νέα βουτιά του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη

Τα στοιχεία στους 14 δήμους της πόλης

Σημαντικά βελτιωμένα είναι τα δεδομένα της πανδημίας του κορωνοϊού στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Τα ενεργά κρούσματα και οι νοσηλείες έχουν μειωθεί σημαντικά στο σύνολο των δήμων και συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ τα νοσοκομεία έχουν αποφορτιστεί πλέον και η βελτίωση είναι διαρκής (ήδη επί ένα μήνα τα δεδομένα βελτιώνονται κάθε εβδομάδα).

Το άνοιγμα των δραστηριοτήτων πλέον δεν συνιστά πρόβλημα, ενώ η πρόοδος στους εμβολιασμούς έχει αποδώσει καρπούς. Μειωμένος είναι πάντως ο αριθμός των τεστ, παρότι οι δήμαρχοι, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ διενεργούν ελέγχους. Αυτό, όπως τόνισαν δήμαρχοι στη Voria.gr γίνεται επειδή φαίνεται να υπάρχει απροθυμία σε περισσότερο κόσμο, επειδή όλο και λιγότεροι εμφανίζουν συμπτώματα κι επειδή έτσι κι αλλιώς μεγάλος αριθμός πολιτών κάνουν self test, οπότε δεν χρειάζεται να μπουν στη διαδικασία των rapid.

Με εξαίρεση τον δήμο Θεσσαλονίκης, οι υπόλοιποι δήμοι έχουν λιγοστά ενεργά κρούσματα, με τα περισσότερα πάντως να τα καταγράφουν οι δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης. Οι νοσηλείες είναι σε όλους τους δήμους (πλην κεντρικού) κάτω από 15.

Σημαντικότατη είναι και η βελτίωση στον κεντρικό δήμο, με τα ενεργά κρούσματα να έχουν πέσει στα 359 και τις νοσηλείες να έχουν καταγράψει βουτιά στις μόλις 80. Την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα ήταν 533 και οι νοσηλείες 113…

Η εικόνα σε καθέναν από τους 14 δήμους είναι η εξής:

Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Τα ενεργά κρούσματα περιορίστηκαν στα 27 βελτιώνοντας σημαντικά την εικόνα του δήμου, καθώς επί τρεις εβδομάδες κατέγραφε λίγα πάνω από τα 40 κρούσματα. Οι νοσηλείες παραμένουν κάτω από δέκα.

Βόλβης

Παραμένει (επί σχεδόν δυο μήνες πλέον) σχεδόν χωρίς κορωνοϊό ο δήμος Βόλβης. Τα ενεργά κρούσματα αυτή την εβδομάδα είναι εννέα κι από αυτά σε νοσοκομείο μόλις ένα.

Δέλτα

Μειώθηκαν ελάχιστα τα κρούσματα στον δήμο Δέλτα (42 από 47), όπως και οι νοσηλείες (εννέα από δώδεκα).

Θερμαϊκού

Πολύ βελτιωμένη η εικόνα στον δήμο Θερμαϊκού σε ό,τι αφορά στα ενεργά κρούσματα. Καταγράφηκαν 27 ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 47. Οι νοσηλείες είναι δέκα από οχτώ.

Θέρμης

Μείωση της τάξης του 35% καταγράφει αυτή την εβδομάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη ο δήμος Θέρμης. Τα ενεργά κρούσματα είναι πλέον 28 (από 47) και οι νοσηλευόμενοι μόλις πέντε.

Θεσσαλονίκης

Εξαιρετική είναι η πορεία της πανδημίας στο δήμο Θεσσαλονίκης. Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν πια στα 359 κι από αυτά σε νοσοκομείο είναι τα 80. Τα επιδημιολογικά δεδομένα του κεντρικού δήμου εξελίσσονται θετικά.

Καλαμαριάς

Σημαντική είναι και η βελτίωση στα ενεργά κρούσματα του δήμου Καλαμαριάς. Τα ενεργά κρούσματα αυτή την εβδομάδα είναι 33 (από 60 την προηγούμενη), ενώ και οι νοσηλείες έπεσαν πλέον κάτω από τις 20.

Κορδελιού – Ευόσμου

Εξαιρετική βελτίωση στους επιδημιολογικούς δείκτες του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Τα ενεργά κρούσματα είναι 58 (από 85) και από αυτά νοσηλεύονται δέκα (από 14).

Λαγκαδά

Νέα μείωση αυτή την εβδομάδα στο δήμο Λαγκαδά, που συγκριτικά με τον πληθυσμό του καταγράφει πλέον ελάχιστα κρούσματα. Τα ενεργά κρούσματα είναι αυτή την εβδομάδα 17 (από 28), με τις νοσηλείες να έχουν μειωθεί κατά μία και να είναι στις οχτώ.

Νεάπολης – Συκεών

Σημαντική μείωση καταγράφουν τα ενεργά κρούσματα και στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, καθώς από τα 82 της προηγούμενης εβδομάδας πλέον έπεσαν στα 64. Σταθερές οι νοσηλείες στις 13.

Παύλου Μελά

Πολύ μεγάλη είναι η μείωση των ενεργών κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα στον δήμο Παύλου Μελά. Από 62 τα ενεργά κρούσματα έπεσαν στα 39 κι από αυτά σε νοσοκομείο είναι οχτώ άτομα (δέκα την προηγούμενη εβδομάδα).

Πυλαίας – Χορτιάτη

Καλύτερα τα πράγματα και στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, που καταγράφει αυτή την εβδομάδα 30 ενεργά κρούσματα (από 49), ενώ σε νοσοκομείο βρίσκονται μόλις δυο άτομα (από τέσσερα την προηγούμενη εβδομάδα).

Χαλκηδόνας

Πολύ καλή είναι η επιδημιολογική κατάσταση στον δήμο Χαλκηδόνας. Πλέον τα ενεργά κρούσματα είναι 16 από τα οποία οχτώ είναι σε νοσοκομείο. Την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα ήταν 35 και οι νοσηλείες επτά.

Ωραιοκάστρου

Σταθερά καλή είναι η κατάσταση στον δήμο Ωραιοκάστρου. Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν ελάχιστα στα 26 (από 28) και οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά δύο και είναι πέντε από επτά την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Σχετικά άρθρα