Νεαροί πέταξαν μολότοφ στη Βουλή!

Απούσα η Αστυνομία!

Ένταση επικράτησε στη μαθητική πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και μέσω Ομόνοιας και Σταδίου έφτασε στη Βουλή. Εκεί, έγινε ρίψη μολότοφ!

Μαθητική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας από μαθητές που αντιδρούν στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για εθνικό απολυτήριο. Οι μαθητές αντιδρούν επίσης στην κατάργηση ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, στις συγχωνεύσεις σχολείων και στις απολύσεις καθηγητών και στα εξαντλητικά εξεταστικά συστήματα.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας (06.03.2017) στα Προπύλαια κι από εκεί μέσω Πανεπιστημίου (η οποία μοιραία έκλεισε) ξεκίνησαν την πορεία τους, αρχικά προς την Ομόνοια.

“Ο αγώνας ενάντια στις προτάσεις του Εθνικού Διαλόγου και των Υπουργών Παιδείας Φίλη και Γαβρόγλου είναι αγώνας ενάντια στην κατάργηση ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, τις συγχωνεύσεις σχολείων και τις απολύσεις καθηγητών, τα εξαντλητικά εξεταστικά συστήματα, την παραπαιδεία, το άθλιο και άχρηστο «Πιστοποιητικό Φοίτησης», την μαθητεία, την υποχρεωτική απλήρωτη εργασία. Είναι αγώνας για την ζωή και την αξιοπρέπεια των μελλοντικών μαθητών και μαθητριών, απέναντι στην εξαθλίωση και την φτώχεια που επιχειρούν να τους επιβάλουν.

Οφείλουμε να σταθούμε απέναντι στα σχέδια τους, να βγούμε στους δρόμους, να καταλάβουμε τα σχολεία μας, να ενημερώσουμε και να συζητήσουμε με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες μας, να σαμποτάρουμε το σχολικό σύστημα και τους μηχανισμούς του, να συγκρουστούμε με τις δυνάμεις καταστολής, να σπάσουμε τον φόβο, την αδράνεια και την παραίτηση. Η Ιστορία μας έχει αποδείξει ότι τίποτα δεν κερδήθηκε με παρακάλια ή προσευχές.

Ο αγώνας μας δεν θα φτάσει πουθενά όσο τον περιορίζουμε σε πορείες – πανηγυράκια και χαρωπές συναυλίες διαμαρτυρίας, που βιάζονται να αρχίσουν και να τελειώσουν γιατί «έχουμε και δουλειές», όσο θυμόμαστε τα αιτήματα μας μερικές μέρες τον χρόνο. Πρέπει να αναγκάσουμε την εξουσία να δώσει σημασία στις απαιτήσεις μας, να γίνουμε μια δύναμη την οποία θα φοβάται, την οποία δεν θα μπορεί -όσον και αν το θέλει- να αγνοήσει. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να δημιουργήσουμε προοπτικές για μια πραγματική νίκη, που θα βάλει τέρμα στα σχέδια των αφεντικών για τις ζωές μας και τις ζωές των μελλοντικών μαθητών και μαθητριών”, επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι μαθητές.

 

Σχετικά άρθρα

Γιορτή κάστανου στο Δήμο θέρμης!

Με άφθονα κάστανα, εδέσματα, κρασί, πολύ χορό και γλέντι, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λιβάδι του Δήμου Θέρμης , η γιορτή του κάστανου, μια θαυμάσια πρωτοβουλία την οποία διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιωτών. Εδώ και χρόνια με το τέλος της συγκομιδής αυτού του πραγματικά υπέροχου και πολύ νόστιμου προϊόντος, του κάστανου, οι κάτοικοι έχουν καθιερώσει την […]