Νέες ανατιμήσεις «φωτιά» σε φρούτα και λαχανικά

Αλαλούμ με την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ – Η σύγκριση με πέρσι

Φωτιά οι τιμές σε φρούτα και λαχανικά με τις αυξήσεις στη χονδρική να δείχνουν που θα κυμανθούν οι ανατιμήσεις το επόμενο διάστημα  Στην κορυφή της λίστας των ανατιμήσεων οι κόκκινες πιπεριές με αυξήσεις που ζαλίζουν. Πέρυσι η τιμή χονδρικής ήταν στο 1.60 φέτος 2.20  ενώ στα ράφια η τιμή κιλού είναι στα 2.89.

Με σπασμένα φρένα τρέχει η ακρίβεια και στα ράφια των σούπερ μάρκετ αδειάζοντας τις τσέπες των καταναλωτών. Φέτα γνωστής εταιρίας 400γρ., τον Νοέμβριο κόστιζε 6 ευρώ και τρία λεπτά σήμερα κοστίζει 6.70.

«Είστε θολωμένοι και αλαζόνες» – Κόντρα στη Βουλή για την ακρίβεια

Άγρια κόντρα ξέσπασε νωρίτερα στη βουλή ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης και τον βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας, Αλέξανδρο Καζαμία, για το καυτό θέμα της ακρίβειας.

«Τρομακτικό να μην έχουν οι οικογένειες μετά τις 19 του μήνα. Φοβάμαι ότι είστε θολωμένοι και αλαζόνες και πρέπει να αισθάνεστε ντροπή», είπε ο Αλέξανδρος Καζαμίας, με τον Κώστα Σκρέκα να τού απαντάει: «Τι σας φάνηκε αλαζονικό; Η αναγνώριση του προβλήματος ακρίβειας είναι αλαζονική; Ότι βάζουμε πρόστιμα;  Γιατί δεν ψηφίσατε τα μέτρα που μειώνουν τις τιμές στο βρεφικό γάλα; Τη διάταξη που φέραμε που υποχρεώνει όλους τους μεσάζοντες από το χωράφι στο ράφι σε καθαρές τιμές το λιανεμπόριο;».

Οι καταναλωτές αναμένουν με αγωνία την εφαρμογή των μέτρων που ψηφίστηκαν για να πέσουν οι τιμές των βασικών ειδών στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Αλαλούμ με την έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ

Την ίδια στιγμή, αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη έκπληξη ήρθαν χιλιάδες ιδιοκτήτες ασφαλισμένων ακινήτων καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χρύσας Φώσκολου στο OPEN, χάνουν την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Χιλιάδες ασφαλισμένα ακίνητα μένουν εκτός του μέτρου, λόγω των «ψιλών» γραμμάτων. Οι ιδιοκτήτες μπήκαν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για να πάρουν την έκπτωση του 10%, εφόσον έχουν ασφαλίσει τα σπίτια τους, όμως κάποιοι που έμεναν στον δεύτερο, τον τρίτο ή και τον τέταρτο όροφο έχουν ασφαλίσει το σπίτι τους μόνο για σεισμό και για πυρκαγιά και όχι για πλημμύρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN εξετάζεται να βρεθεί μία φόρμουλα προκειμένου να λάβουν μόνο για φέτος αυτή την έκπτωση του 10%. Μένει να δούμε πόσοι είναι οι ιδιοκτήτες που εξαιρούνται από το μέτρο καθώς και εάν το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά.

Σχετικά άρθρα