Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της Μπίκα (video)

Τι απαντά η νεαρή μετά τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Πυκνώνει το μυστήριο στην υπόθεση του βιασμού της Γεωργίας Μπίκα, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης. Οι ανακριτικές και αστυνομικές αρχές παλεύουν να λύσουν το μυστήριο με την ανάλυση του DNA στα ρούχα της Γεωργίας Μπίκα και το πόρισμα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στα κινητά όλων των εμπλεκομένων.

Τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ασφάλειας έχουν βάλει στο μικροσκόπιο όλα τα κινητά τηλέφωνα της παρέας των τεσσάρων Αθηναίων και του Θεσσαλονικιού μετρ, τα τάμπλετ, τους υπολογιστές και τα usb, έτσι ώστε να διαπιστώσουν αν υπάρχει υλικό που να σχετίζεται με την επίμαχη βραδιά αλλά και προηγούμενες, για να δουν αν πίσω από την ιστορία κρύβεται κάποιο οργανωμένο κύκλωμα.

Τα πράγματα περιπλέκουν οι καταθέσεις των πρώτων από τα συνολικά 50 πρόσωπα που παρευρέθησαν στο πρωτοχρονιάτικο πάρτυ της παρέας των τεσσάρων Αθηναίων, οι οποίες λένε ότι ήταν μια «μουγγή» και αδιάφορη μάζωξη άγνωστων ατόμων, που δεν μιλούσαν μεταξύ τους. Λένε, δε, ότι είδαν τη Γεωργία Μπίκα στις 4.10, όταν ανέβηκε και πάλι στη σουίτα, να είναι σε καλή κατάσταση και να φεύγει μαζί με τον Βασίλη Λεβέντη από τον χώρο.

Τι απαντά η Γεωργία Μπίκα μετά τις αρνητικές τοξικολογικές και τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ
Στους ισχυρισμούς της αστυνομίας και της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την ιατροδικαστική εξέταση και τις τοξοκολογικές εξετάσεις της, απάντησε η  24χρονη Γεωργία Μπίκα.

«Εκείνη την ημέρα πήγα από την πρώτη στιγμή στην αστυνομία, μου πήρε κατάθεση ένας αστυνόμος, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης και ενώ είχα πει ότι ήμουν σε αυτό το ξενοδοχείο δεν είχαν δώσει εντολή για να μην καθαριστεί το συγκεκριμένο δωμάτιο, άλλαξαν βάρδια οπότε ο αστυνομικός που ήρθε είπε ότι ‘κακώς παίρνετε κατάθεση από την κοπέλα και δεν έχετε διατάξει να μην καθαριστεί το δωμάτιο και έπειτα έδωσε την εντολή», λέει στο «zougla» η Γεωργία Μπίκα.

«Δεν μου έδωσαν ουροσυλλέκτες, μου είπαν ότι εγώ πρέπει να πάω να τους πάρω. Έψαχνα για περίπου 40 λεπτά, δεν μπορούσα να τα βρω γιατί έβλεπα θολά. Έβαλα GPS και με πολύ μεγάλη δυσκολία κατάφερα να βρω φαρμακείο και γύρισα αλλά δεν μου είπαν εκείνη τη στιγμή ‘δώσε τα ούρα’», προσθέτει η ίδια.

Η Γεωργία Μπίκα είπε χαρακτηριστικά πως δεν περίμενε τις τοξικολογικές εξετάσεις, καθώς «ένας βιασμός δεν προκύπτει μόνο από χάπια» και δηλώνει απογοητευμένη «αν κάποιος πρέπει να αποδείξει έναν βιασμό με κάποια εξέταση».

Συνέχισε λέγοντας πως κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας της αστυνομίας με την ιατροδικαστική υπηρεσία, ο ιατροδικαστής τους καθησύχασε πως θα φαίνονταν τα πάντα με τα ούρα και δεν χρειαζόταν να πάρουν αίμα.

«Έπειτα μου είπαν ότι άμεσα θα μου πάρουν αίμα, θα μου κάνουν ιατροδικαστική εξέταση και ούρα. Αυτό έγινε στην πρώτη μου κατάθεση. Μου είπαν θα φύγεις άμεσα για ιατροδικαστική εξέταση, αίμα και ούρα. Πήραν τηλέφωνο την ιατροδικαστή και είπε ότι μπορούν να φανούν όλα με τα ούρα και δεν χρειάζεται αίμα. Με πήγανε το απόγευμα για ιατροδικαστική εξέταση, δεν μου έκαναν την ίδια ημέρα, αλλά με πήγαν την επόμενη για την εξέταση», ανέφερε.

Όπως λέει στη συνέχεια, την επόμενη ημέρα της είπαν ότι δεν θα κάνει ούτε τότε την εξέταση. «Μου είπαν μετά ότι δεν θα γίνει ούτε σήμερα και τους παρακάλεσα να με βοηθήσουν γιατί δεν μπορούσα να μείνω και την επόμενη ημέρα χωρίς να πλυθώ» ανέφερε η Γεωργία.

«Διάβασα την ανακοίνωση της αστυνομίας ότι μου χορήγησαν ουροσυλλέκτες. Δεν κατάλαβα γιατί το δήλωσαν αυτό. Δεν ξέρω τι περίμεναν και έγινε τόσο καθυστερημένα η λήψη ούρων. Ακόμα και τους ουροσυλλέκτες που πήρα, δεν μου είπαν εκείνη τη στιγμή να πάω να δώσω τα ούρα και εγώ περίμενα με τα κουτάκια να μου πουν… δεν ήξερα εγώ πόσο σημαντική είναι εκείνη τη στιγμή η εξέταση», αναφέρει.

Η Γεωργία Μπίκα, λέει ότι προχώρησε σε μια ακόμη εξέταση αυτή τη φορά με τρίχες που δείχνει αν της έδωσαν χάπι βιασμού.

Τα αρνητικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Γεωργίας Μπίκα και τα λάθη που έγιναν κατά τη διαδικασία εξέτασής της από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, σχολίασε και ο Δημήτρης Γαλεντέρης, ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης.

«Το χάπι του βιασμού δεν μπορεί να ανιχνευθεί μετά από το εύλογο χρονικό διάστημα των δώδεκα ωρών ούτε στα ούρα, ούτε στο αίμα. Συνεπώς, αν ψάχνουμε αυτή την ουσία μόνο, η στιγμή της δειγματοληψίας δεν θα μας επιφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αντικρούοντας την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης που εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η δειγματοληψία έγινε εγκαίρως, ο κ. Γαλεντέρης διευκρίνισε ότι έγινε 18 ώρες μετά το καταγγελλόμενο συμβάν.

Αναφορικά με τα χαμηλά ποσοστά αλκοόλ που ανιχνεύτηκαν στα ούρα της κοπέλας ο ιατροδικαστής επισήμανε ότι «αυτά που φάνηκαν στις εξετάσεις είναι κάποιοι μεταβολίτες της αιθανόλης. Αυτοί οι μεταβολίτες δεν μπορούν να μας δώσουν τον αριθμό των ποτών που καταναλώθηκαν. Οι εξετάσεις αυτές γίνονται για να διαπιστώσουμε την ποσότητα αλκοόλ και όχι για να διαπιστώσουμε την ποσότητα της μέθης στην οποία βρισκόταν».

Σχετικά άρθρα