Νέες προκλητικές δηλώσεις από την Τουρκία!

«Ξέφυγαν» Ερντογάν και Τσαβούσογλου

Νέες δηλώσεις πραγματοποίησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020, στις οποίες ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι αυτή που θα χάσει, ωστόσο η Τουρκία είναι έτοιμη για διάλογο εάν η Ελλάδα το επιθυμεί» και υποστήριξε πως αυτό η Τουρκία το έχει μεταφέρει στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επιπλέον, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι «η Τουρκία είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει τα δικαιώματά της μέχρι τέλους».

Ερντογάν: «Ό,τι και να κάνουν δεν θα μας σταματήσουν»
Νωρίτερα, νέες δηλώσεις έκανε και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας απειλές εναντίον της Ελλάδας. Την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου, μιλώντας ενώπιον των δικαστών με αφορμή την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και κατηγόρησε για ακόμα μια φορά την Ελλάδα.

O Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε: «Η Τουρκία ως εκπρόσωπος των κοινών επιθυμιών της ανθρωπότητας φέρνει σε κάθε διεθνή σκηνή το αίτημα για ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιοσύνη. Στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο βρίσκεται η επιδίωξη των δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης. Είναι άδικο για την Τουρκία να μη λαμβάνεται υπόψη το τεράστιο μέγεθός της των 780 χιλιομέτρων και να φυλακίζεται στις ακτές της εξαιτίας ενός νησιού 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Σχετικά άρθρα