Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η θεία τους «δείχνει» γιατί πέθαναν

Η μητέρα «άργησε στην κηδεία γιατί ήταν για καφέ»

Η αδερφή της μητέρας που έχασε τα τρία της παιδιά -σε μικρό χρονικό διάστημα- στην Πάτρα «δείχνει» την αιτία, κατά τη δική της άποψη, που τα κοριτσάκια έφυγαν από τη ζωή, εν μέσω αναφορών για συλλήψεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου εκφράζει τη θέση της οικογένειας σε δηλώσεις της στο flamis.gr, λέγοντας πως «Εμείς πιστεύουμε πως ο θάνατος των παιδιών προήλθε από γενετικό πρόβλημα. Δεν κατηγορούμε γιατρούς και δεν κάνουμε λόγο για ιατρικό λάθος».

Σε αυτό το σημείο υπογραμμίζεται ότι μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί μόνο ο καρδιακός γενετικός έλεγχος, ο οποίος δεν έχει δείξει πως υπάρχει πρόβλημα, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο, ενώ οι δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις δεν «δείχνουν» έγκλημα.

«Άργησε στην κηδεία της Τζωρτζίνας γιατί ήταν για καφέ»

Γυναίκα που έζησε από κοντά τη σχέση των δύο γονιών που έχασαν τα τρία τους παιδιά στην Πάτρα, «έσπασε» τη σιωπή της και μίλησε για τις εντάσεις που είχε το ζευγάρι αλλά και για την ημέρα της κηδείας της μικρής Τζωρτζίνας.

Ειδικότερα, για την ημέρα της κηδείας του μικρού κοριτσιού καταγγέλλει ότι η 33χρονη μητέρα είχε φτάσει τελευταία και με μεγάλη καθυστέρηση: «Άργησε να έρθει στην κηδεία, είχε πάει για καφέ! Την παίρνανε τηλέφωνο να έρθει γιατί είχε έρθει η σορός του παιδιού και αυτή ήταν για καφέ. Αυτό που σου λέω ισχύει… Είχε έρθει η σορός του παιδιού και την έπαιρναν τηλέφωνο και αυτή έλεγε παίρνω καφέ, βέβαια εμείς μάθαμε πως ήταν σε καφέ» λέει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Mega.

Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε στενή σχέση με την 33χρονη και αναφερόμενη στον γάμο της με τον Μάνο, αναφέρει πως «δεν είχανε ποτέ καλή – καλή σχέση βρε παιδί μου, πώς να στο πω, αρμονική σχέση. Πολύ χειριστική αυτή, δεν μπορείς να φανταστείς δηλαδή, δεν μπορεί να το συλλάβει ανθρώπινος νους αυτό. Ψυχρή, αδίστακτη, θρασύτατη. Δεν την ένοιαζε τίποτα».

Σύμφωνα με την ίδια, τα πρώτα «σύννεφα» στη σχέση τους δεν άργησαν να φανούν και «Πριν ξεκινήσει το θέμα με τη Μαλένα και την λευχαιμία της Μαλένας, πάλι είχαν σκοτωθεί αυτοί και αυτός είχε μπαρκάρει στα καράβια, τον είχε βοηθήσει ο πατριός της Ρούλας να πάει στα καράβια, είχαν σκοτωθεί τότε. Εκεί γύρω στις αρχές του ’19, λίγο πριν ξεκινήσει το πρόβλημα της Μαλένας ήταν πάλι σε ρήξη το ζευγάρι, ήταν σε διάσταση».

Αναφερόμενη ξανά στον χαρακτήρα της 33χρονης γυναίκας, λέει πως άρχισε να καταλαβαίνει άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα της και «Πάντα είχε αυτή την απειλή (ότι θα αυτοκτονήσει) αλλά και αυτοί που την ξέρανε λίγο καλύτερα, φοβόντουσαν πραγματικά και για θέματα μαγείας. Πίστευε πάρα πολύ (στη μαγεία) κι αυτή και η μάνα της. Η μάνα της διατυμπάνιζε ότι της έχουν κάνει μάγια οι αδελφές του άντρα της».

Τέλος, δηλώνει πως και η ίδια είχε ρωτήσει τους γονείς για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθαναν τα παιδιά τους, αλλά τόσο η 33χρονη σήμερα μητέρα όσο και ο 30χρονος εν διαστάσει σύζυγός της, δεν θέλησαν να της απαντήσουν.

 

Αναφορές για ένταλμα σύλληψης

Οι έρευνες για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα «τρέχουν», με πληροφορίες περί έκδοσης εντάλματος σύλληψης να «φουντώνουν» όλο και περισσότερο τις τελευταίες ώρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιώργο Αναστασόπουλο από την εφημερίδα «Πελοπόννησος», που μίλησε στον ΑΝΤ1, το Ανθρωποκτονιών έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο από τους ιατροδικαστές και ενδέχεται, έτσι, να μην «περιμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων», καθώς έχει φτάσει σε συμπέρασμα που δίνει τη δυνατότητα για μία πιθανή έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Ένα πιθανό ένταλμα σύλληψης θα γίνει από την Αθήνα και εκτιμάται πως εάν εκδοθεί, θα εκδοθεί έως και την Πέμπτη 24 Μαρτίου. Ωστόσο, προς το παρόν δεν είναι γνωστό εάν θα πρόκειται για ένα ή για περισσότερα εντάλματα.

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα