Νεκροί και τραυματίες στον Κορυδαλλό

Αιματηρά επεισόδια μεταξύ κρατουμένων

Δύο νεκροί και 18 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός πολύνεκρης συμπλοκής μεταξύ κρατουμένων μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε στην Γ’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού λίγο προτού οι κρατούμενοι επιστρέψουν στα κελιά τους.

Ομάδα Αράβων κρατουμένων συνεπικουρούμενοι από Αλβανούς συνεπλάκησαν με Πακιστανούς κρατούμενους με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 18 να τραυματιστούν.

Οι δύο νεκροί βρίσκονται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Το ΕΚΑΒ κινητοποιήθηκε για να μεταφέρει ακόμη δεκαοχτώ αλλοδαπούς τραυματίες σε δημόσια νοσοκομεία ενεργοποιώντας οκτώ ασθενοφόρα τα οποία έφτασαν στις φυλακές μέσα σε λίγα λεπτά από την ώρα που ειδοποιήθηκε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Οι δύο κρατούμενοι με τα σοβαρότερα τραύματα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας το οποίο δεν εφημέρευε, διαθέτει όμως την υποδομή προκειμένου οι τραυματίες να νοσηλευτούν φρουρούμενοι και αυτή την ώρα βρίσκονται στο χειρουργείο.

Οι υπόλοιποι δεκαέξι τραυματίες είναι -κατά πληροφορίες- σε ελαφρότερη κατάσταση. Δέκα από τους τραυματίες διακομίστηκαν στο Τζάνειο νοσοκομείο στον Πειραιά και ακόμη έξι μεταφέρθηκαν στο Γ.Γεννηματάς. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ οι τραυματίες είναι Αλβανοί, Αλγερινοί και Πακιστανοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε μετά το δείπνο και προτού οι κρατούμενοι επιστρέψουν στα κελιά τους. Οι δύο ομάδες που συνεπλάκησαν χρησιμοποίησαν αυτοσχέδια μαχαίρια. Αστυνομικές και δικαστικές πηγές λένε ότι η αιτία του πρωτοφανούς επεισοδίου δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Μέσα στα κελιά αναμένεται να μπουν δυνάμεις των ΕΚΑΜ προκειμένου να ψάξουν όλους τους κρατούμενους για άλλα αυτοσχέδια όπλα και αντικείμενα. Την ίδια ώρα καταθέσεις θα δώσουν όχι μόνο όσοι εμπλέκονται στο περιστατικό αλλά και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν βάρδια καθώς και οι υπόλοιποι κρατούμενοι της πτέρυγας.

 

Σχετικά άρθρα