Νεκρό δελφίνι στην Χαλκιδική

Το ξέβρασε η θάλασσα σε παραλία

Νεκρό δελφίνι εντοπίστηκε στην παραλία Διονυσίου της Χαλκιδικής, από λουόμενους που βρέθηκαν στο σημείο, ενώ ειδοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα, προκειμένου να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την εναπόθεση του σώματός του.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την ελληνική οργάνωση «Αρίων», αρμόδια για τη διάσωση, περίθαλψη και επανένταξη των κητωδών στο φυσικό περιβάλλον του, το πιο πιθανό είναι το θηλαστικό να είναι ρινοδέλφινο, ωστόσο, τα αίτια του θανάτου δεν μπορούν να εξακριβωθούν άμεσα.

«Τα δελφίνια βγαίνουν στις παραλίες είτε επειδή είναι άρρωστα ή επειδή είναι τραυματισμένα, γι’ αυτό δεν θα πρέπει να προσπαθούμε να τα οδηγήσουμε με τη βία στα βαθιά, ούτε βέβαια να τα κακομεταχειριζόμαστε, γιατί παρατηρούνται και τέτοιες συμπεριφορές. Το σωστό είναι να ειδοποιείται το Λιμενικό και στη συνέχεια η οργάνωση «Αρίων», που είναι η μόνη αρμόδια και εξειδικευμένη σε θέματα κητωδών στην Ελλάδα», ανέφερε η βιολόγος-γεωλόγος και ωκεανογράφος, Αιμιλία Δρούγα, μέλος του Αρίωνα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η οργάνωση έχει καταγράψει από το 2002 -έτος σύστασής της- 450 περιστατικά εκβρασμού δελφινιών και φαλαινών στις ελληνικές ακτές, ενώ σύμφωνα με την κ. Δρούγα, φέτος παρατηρήθηκαν αυξημένα περιστατικά θανάτωσης νεαρών ατόμων (δελφινιών) στον Κορινθιακό Κόλπο, περιστατικά που ερμηνεύονται ως «κακή στάση ζωής».

Σχετικά άρθρα

Σούσι και γιουχάρισμα για τη Βίκυ Σταμάτη

Η Βίκυ Σταμάτη απολαμβάνει την ελευθερία της και προσπαθεί σιγά- σιγά να επιστρέψει στις καθημερινές συνήθειες. Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπολου που πέρασε αρκετό διάστημα στις φυλακές του Κορυδαλλού και στην συνέχεια στο Δρομοκαϊτειο, απολαμβάνει την συντροφιά του γιου της που την συνοδεύει σε κάθε της έξοδο. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες τους είδαμε μαζί στο […]