Νεκρός κορυφαίος στρατηγός του Πούτιν!

Από Ουκρανό ελεύθερο σκοπευτή στο πεδίο των μαχών!

Τη ζωή του από Ουκρανό ελεύθερο σκοπευτή στο πεδίο των μαχών έχασε κορυφαίος στρατηγός του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Αντρέι Σουχοβέτσκι, επικεφαλής της 7ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας της Ρωσίας, σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της ρωσικής επιχείρησης κατάληψης στο αεροδρόμιο Γκοστομέλ, περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο.

Οι μάχες ανάμεσα στις δυο πλευρές για το μεγάλο αεροδρόμιο έξω από το Κίεβο ήταν σφοδρές. Οι Ουκρανοί στρατιώτες αρχικά κατάφεραν να αποκρούσουν την αεροπορική επίθεση των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα ένα βαρύ πλήγμα σκοτώνοντας τον Ρώσο στρατηγό.

 

Αναλυτές αναφέρουν ότι ένας από τους λόγους της επιβράδυνσης της κατάληψης του Κιέβου από τα ρωσικά στρατεύματα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο γνωστός Ρώσος στρατηγός έπεσε νεκρός, με αποτέλεσμα η έκβαση της μάχης να γυρίσει υπέρ των Ουκρανών και η επιχείρηση για το αεροδρόμιο να αποτύχει.

Ο Αντρέι Σουχοβέτσκι, είναι ο κορυφαίος Ρώσος αξιωματικός που μέχρι στιγμής έχει χάσει τη ζωή του από την έναρξη των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι «ένας στρατηγός πέθανε», καθώς το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πριν δυο ημέρες πως 498 Ρώσοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στις σύγκρουσεις και περισσότεροι από 1.500 τραυματίστηκαν.

πηγή: newsbomb.gr

Σχετικά άρθρα