Νεκρός ορειβάτης στον Όλυμπο!

Οι πρώτες πληροφορίες για το τραγικό δυστύχημα

Nεκρός ανασύρθηκε ένας ορειβάτης που αρχικά είχε τραυματιστεί στον Όλυμπο, παρά τις προσπάθειες των διασωστών να τον μεταφέρουν ζωντανό.

Πώς έγινε το δυστύχημα
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ορειβάτης, που ήταν ηλικίας 70 ετών, έχασε την ισορροπία του για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και αρχικά εντοπίστηκε από προσωπικό του Καταφυγίου Σπ. Αγαπητού. Άμεσα ενημερώθηκαν οι Αρχές.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες και τριμελές κλιμάκιο διασωστών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Αργά τομεσημέρι της Κυριακής προσέγγισαν το σημείο και δυστυχώς διαπιστώθηκε ότι ο άτυχος ορειβάτης δεν έχει τις αισθήσεις του.

Η σορός του αναμένεται να μεταφερθεί με επιχείρηση ανάσυρσης σε ασφαλές σημείο και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το grtimes.gr, αναμένεται η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, από την οποία και θα προκύψουν τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Για την διάσωση επιχείρησαν 14 πυροσβέστες με 3 οχήματα, η Π.Υ. Λιτόχωρου, η Π.Υ. Κατερίνης, καθώς και η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης ΕΜΑΚ.

Σχετικά άρθρα