Νεκρός παραγωγός του Netflix

Τον δηλητηρίασε συνάδελφός του γιατί του μείωσε τον μισθό

Lin Qi, 39 χρονών, δισεκατομμυριούχος Διευθύνων Σύμβουλος της κινεζικής εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών, «Yoozoo» και παραγωγός της ταινίας «The Three-Body Problem» του Netflix, πέθανε και η αστυνομία δήλωσε ότι ένας από τους συναδέλφους του, που το επώνυμό του είναι Xu, κρατείται ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του, με δηλητήριο!

Ο Lin διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης και το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων η κατάστασή του χαρακτηριζόταν σταθερή, ωστόσο, ο Κινέζος παραγωγός κατέληξε 24 ώρες μετά.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Lin, ήπιε δηλητηριασμένο τσάι. Ο θάνατός του έχει πλέον αναφερθεί σε πολλά τοπικά πρακτορεία ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένων των China News. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας Xu, δηλητηρίασε τον Lin λόγω «εργασιακών διαφορών» που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του μισθού του. Επίσης από αστυνομικές πηγές αναφέρεται ότι το θύμα πιθανώς δέχτηκε κοκτέιλ δηλητηρίων.

Η εταιρεία «Yoozoo, »στην οποία ήταν πρόεδρος ο Lin και εδρεύει στη Σανγκάη, είχε πουλήσει τα δικαιώματα των βιβλίων της τριλογίας του Liu Cixin «Three-Body Problem», («Η μνήμη του παρελθόντος της Γης», «Το σκοτεινό δάσος» και «Το τέλος του θανάτου» που αφηγούνται την ιστορία της επαφής της Γης με έναν εξωγήινο πολιτισμό) στο Netflix.

 

Σχετικά άρθρα