Νεκρός στο Μιλάνο o μακελάρης του Βερολίνου

Τα ξημερώματα της Παρασκευής

Σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς σκοτώθηκαν δύο Ισλαμιστές, ένας εκ των οποίων εικάζεται πως είναι ο 24χρονος Τυνήσιος που αιματοκύλισε την γερμανική πρωτεύουσα – Διέσχισε ανενόχλητος τη μισή Ευρώπη και έψαχνε καταφύγιο στην Ιταλία, όπου είχε ζήσει κάποια χρόνια

Πληροφορίες του Reuters αναφέρουν πως ο Τυνήσιος ύποπτος της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών θα δώσει συνέντευξη τύπου για το περιστατικό σε λίγη ώρα.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία στο Μιλάνο το πρωί της Παρασκευής σκοτώθηκαν δύο Ισλαμιστές, ένας εκ των οποίων προτού πεθάνει φώναξε «Αλλάχου Ακμπαρ» και αυτός εικάζεται πως είναι ο 24χρονος Τυνήσιος. Στο περιστατικό τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός.

Σημειώνεται πως ο ύποπτος Τυνήσιος είχε περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια σε ιταλική φυλακή, και είχε ζήσει στη χώρα. Θεωρείται επομένως πιθανό να προσπαθούσε να αναζητήσει καταφύγιο σε γνώριμα γι’ αυτόν εδάφη και ίσως παλιούς φίλους. Σε μια τέτοια περίπτωση, επισημαίνεται πως μπόρεσε να διασχίσει ανενόχλητος τη μισή Ευρώπη, από τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, όταν η παρουσία του καταγράφηκε για τελευταία φορά στο Βερολίνο και ενώ στο διάστημα αυτό βρισκόταν στο κατόπι του σύσσωμη η γερμανική και η ευρωπαϊκή αστυνομία.

Όπως μεταδίδει το BBC, καραμπινέρι στο Μιλάνο σταμάτησαν δύο άντρες για τυχαίο έλεγχο, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ο ύποπτος άντρας φώναξε «Αλλαχου Ακμπαρ», πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν αστυνομικό ενώ αμέσως μετά δέχθηκε τα πυρά των Ιταλών καραμπινιέρων και έπεσε νεκρός.

Σχετικά άρθρα