Νέο απειλητικό video του ISIS

Η επίθεση στις Βρυξέλλες ήταν μόνο μία πρώτη γεύση

Για μία ακόμη φορά, μετά από την επίθεση στις Βρυξέλλες, το Ισλαμικό Κράτος απειλεί τη Δύση με νέα «χτυπήματα», με βίντεο το οποίο δημοσίευσε στο διαδίκτυο.

«Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες είναι μόνο μία πρώτη γεύση», λέει σε αυτό ο Χισάμ Σαΐμπ, ένας τζιχαντιστής από την Αμβέρσα, που στο τέλος εκτελεί έναν άνδρα στο βίντεο, σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ.

Το βίντεο ξεκινά με προειδοποίηση στα γαλλικά, αναφέροντας ότι οι βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες ήταν η «πρώτη γεύση». Στη συνέχεια, ο Σαΐμπ, μαχητής του ISIS στη Συρία, μιλά ολλανδικά και δηλώνει ότι «αυτό είναι ένα μήνυμα για τον λαό του Βελγίου, τη βελγική κυβέρνηση, την Ευρώπη, τον υπόλοιπο κόσμο και τον συνασπισμό που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος. Οσο βομβαρδίζετε τους μουσουλμάνους με F16, θα σκοτώνουμε τους ανθρώπους σας».

Απευθυνόμενος στην «αποτυχημένη βελγική κυβέρνηση» ρωτά «Δεν σας προειδοποιήσαμε;» και προσθέτει ότι δεν έμαθαν τίποτα από το πάθημα του Παρισιού και ότι με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες «θερίζετε ό,τι σπείρατε με τα χέρια σας». Σε μία ακόμη απειλή, προειδοποιεί ότι «Οσο κάνετε τις συζύγους μας χήρες, θα κάνουμε τις δικές σας γυναίκες χήρες. Οσο αφήνετε τα παιδιά μας ορφανά, θα κάνουμε τα δικά σας παιδιά ορφανά».

Μάλιστα, αναφερόμενος στις αεροπορικές επιθέσεις του δυτικού συνασπισμού, λέει «Οπως ξέρετε πολύ καλά, έρχεστε εδώ καθημερινά και μας βομβαρδίζετε με τα F16 σας. Το ερώτημα είναι, έχει αυτό αποτέλεσμα για εσάς; Παρά τις καθημερινές επιθέσεις, οι μουσουλμάνοι ζουν εδώ ευτυχισμένα. Ενας σας επιτίθεται και εσείς ζείτε στον φόβο και ο συναγερμός σας για τρομοκρατική απειλή ανεβαίνει στο υψηλότερο επίπεδο».

Στο τέλος του βίντεο, ένας όμηρος, που είναι γονατισμένος, εκτελείται με δύο σφαίρες και στη συνέχεια στα αραβικά δηλώνεται ότι «η μάχη θα συνεχίσει στην καρδιά της χώρας σας».

Ο Σαΐμπ είναι πρώην σωματοφύλακας και δεξί του Φουάντ Μπελκασέμ, εκπροσώπου της οργάνωσης Sharia4Belgium που έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική στο Βέλγιο και έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση. Και ο ίδιος ο Σαΐμπ έχει δικαστεί ερήμην και καταδικαστεί σε 15ετή κάθειρξη, για συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σχετικά άρθρα