Νέο «χτύπημα» Σόιμπλε

Χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει πρόγραμμα

«Ξαναχτύπησε» ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, όπου θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα.

Ο εκπρόσωπός του ξεκαθαρίζει ότι χωρίς το Ταμείο το πρόγραμμα τερματίζεται, ενώ η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι αυτό είναι μια πολιτική και όχι νομική θέση, επικαλούμενη και ένα δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

«Ο κ. Σόιμπλε το έχει ξεκαθαρίσει»

Το ελληνικό πρόγραμμα θα τερματιστεί, εάν το ΔΝΤ αποχωρήσει απ’ αυτό, διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του Ταμείου για το ελληνικό ζήτημα.

«Ο κ. Σόιμπλε έχει καταστήσει ξεκάθαρο ότι το πρόγραμμα βοήθειας θα τερματιστεί, σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποφασίσει να αποχωρήσει» τόνισε, ενδεικτικά, ο Γερμανός αξιωματούχος.

Σημειώνεται ότι σήμερα, είναι προγραμματισμένο να συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, προκειμένου να εξετάσει τις προοπτικές βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, δίχως ωστόσο, να αναμένεται απόφαση για τη συμμετοχή ή μη στο πρόγραμμα.

ΕφΣυν: Η Μπούντεσταγκ «αδειάζει» τον Σόιμπλε

Τελικά δεν απαιτείται νέα απόφαση της γερμανικής ομοσπονδιακής Βουλής σε περίπτωση αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”, σύμφωνα με το οποίο η νομική υπηρεσία της γερμανικής ομοσπονδιακής Βουλής, απαντώντας στον εκπρόσωπο του Die Linke, ακυρώνει το βασικό επιχείρημα του Β.Σόιμπλε υπέρ της παραμονής του ΔΝΤ πάση θυσία στο ελληνικό πρόγραμμα.

 

Σχετικά άρθρα

Παραπέμπεται ο Καρατζαφέρης

Την παραπομπή για δύο κακουργήματα του αρχηγού του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη στον εισαγγελέα Εφετών και το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συνεδρίασή της. Οι κατηγορίες αφορούν τη δήλωση ανακριβούς πόθεν έσχες, καθώς και την παράνομη συμμετοχή σε offshore εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία Καταλίνα είναι αυτή που δέχθηκε τα […]