Νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου (video)

Πυροβόλησαν γάτα με αεροβόλο στο Κερατσίνι

Το περιστατικό σχετίζεται με ένα γατάκι, το οποίο εντοπίστηκε σε αγωγό στο Κερατσίνι και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως διαπίστωσαν οι άνθρωποι που τo περιέθαλψαν, το ζωάκι είχε δεχτεί πυροβολισμούς με αεροβόλο και δυστυχώς δεν πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση που καταγράφεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει στο «Ανοιχτό Κανάλι» η κυρία Ελένη Κοντογεώργου, εκ μέρους της οργάνωσης Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, που αναλαμβάνει τη διάσωση ζώων, όπου και όταν υπάρχει ανάγκη, μέχρι στιγμής στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν καταγραφεί τέσσερα περιστατικά.

Μάλιστα, όπως εξηγεί, το γατάκι που βρέθηκε είναι δύσκολο να τα καταφέρει. «Υπάρχουν πολλά περιστατικά, τα οποία μπορεί να μη μάθουμε ποτέ. Για να διαπιστωθούν τα βλήματα σε ένα ζωάκι, πρέπει να γίνει ακτινογραφία, πολλά όμως θύματα δεν εντοπίζονται καν», σημειώνει η κυρία Κοντογεώργου.

Σύμφωνα με την ίδια, θύματα των επιτηδείων έχουν πέσει και πολλοί σκύλοι, για τους οποίους έχει διαπιστωθεί εκ των υστέρων ότι έχουν χτυπηθεί.

Σε ό,τι αφορά τα κίνητρα των δραστών που μπορεί να νιώθουν ικανοποίηση από μια τέτοια αποτρόπαια πράξη, η κυρία Κοντογεώργου σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Θεωρώ πως από ένα σημείο και μετά είναι θέμα ψυχοπαθολογίας. Τα άτομα αυτά έχουν σοβαρά προβλήματα και είναι εν δυνάμει ανθρωποκτόνοι. Τα ζωάκια είναι πιο εύκολος στόχος, γιατί δεν έχουν φωνή, δεν μπορούν να αντιδράσουν».

Για το συμβάν έχουν κινητοποιηθεί και οι κάτοικοι της περιοχής, ενώ έχουν υποβάλει μήνυση κατά αγνώστου.

Σχετικά άρθρα