Νέο θετικό κρούσμα σε γηροκομείο

«Χτενίζει» τους οίκους ευγηρίας ο ΕΟΔΥ

Σε αυστηροποίηση των μέτρων και σε εντατικοποίηση των ελέγχων προχωρούν τώρα οι Αρχές, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού και σε δεύτερο γηροκομείο.Στη δομή της Νέας Μάκρης, όπου η καραντίνα συνεχίζεται, οι συγγενείς των ηλικιωμένων διατηρούν την επικοινωνία από απόσταση, με αγωνία πάντα για την υγεία των αγαπημένων τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ «χτενίζει» τα γηροκομεία της Αττικής. Παίρνουν δείγματα ακόμη και από κλιματιστικά μηχανήματα και επιφάνειες. Το νέο κρούσμα που εντοπίστηκε σε εργαζόμενο σε οίκο ευγηρίας χαρακτηρίστηκε ελεγχόμενο, καθώς δεν έχει εντοπιστεί διασπορά του ιού μέχρι αυτή την ώρα.

Οι συγγενείς των τροφίμων στον οίκο ευγηρίας στην Νέα Μάκρη αφήνουν τα πράγματα στην είσοδο, ενώ οι υπάλληλοι έχουν επιστρατεύσει τους φίλους τους να τους φέρουν πράγματα αφού για 14 ημέρες θα είναι σε καραντίνα. Την ίδια ώρα μεγαλώνει η αγωνία των συγγενών για τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας. Ευθύνη και αγωνία έχουν και οι υπεύθυνοι των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων.

Σχετικά άρθρα