Νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη!

Εκρηξη με παγιδευμένο όχημα, 11 νεκροί (pics)

Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο το κέντρο της Κωνσταντινούπολης στην περιοχή Βεζνετσιλέρ κοντά σε στάση λεωφορείου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 36 άνθρωποι, όπως μεταδίδει το CNN Turk.

Εν τω μεταξύ, το Reuters αναφέρει πως υπάρχουν 11 νεκροί, ωστόσο οι τουρκικές Αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την πληροφορία.

 

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, πολλά ασθενοφόρα έχουν φτάσει στο σημείο της έκρηξης. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έκρηξη ενός παγιδευμένου, με εκρηκτικά, αυτοκινήτου που είχε στόχο λεωφορείο της αστυνομίας, που περνούσε εκείνη την ώρα από το σημείο.

Συγκεκριμένα, το δίκτυο NTV ανέφερε ότι η έκρηξη πραγματοποιήθηκε την ώρα που διερχόταν ένα λεωφορείο της αστυνομίας από την περιοχή.

Παράλληλα, επισημαίνει πως οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της πόλης ενώ στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται ειδικά κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής.

Το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι πυροβολισμοί ακούστηκαν στην περιοχή μετά την έκρηξη.

Από τον περασμένο Ιούνιο έχουν σημειωθεί έξι τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία, είτε από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, είτε από τους αντάρτες του κουρδικού κόμματος ΡΚΚ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη της ευθύνης για τη σημερινή επίθεση.

Σχετικά άρθρα