Νέος συναγερμός για τα Android! (pics)

Άλλες 15 εφαρμογές που πρέπει να απεγκαταστήσουμε αμέσως

Η Google μπορεί να αφαίρεσε τις συγκεκριμένες εφαρμογές από το PlayStore, αλλά η ζημιά σε πολλές συσκευές η ζημιά έχει ήδη γίνει.

Μία νέα λίστα με επικίνδυνες εφαρμογές δημοσίευσε το Forbes, μετά από έρευνα της εταιρίας Sophos που αποκάλυψε την όχι και τόσο άκακη λειτουργία τους.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, αυτές έχουν τον χαρακτήρα 2 σε 1. Ενώ δηλαδή έχουν το προφίλ ενός app που δεν προκαλεί ανησυχία, στον κώδικα κρύβεται ένα άλλο που δημιουργεί το μεγάλο πρόβλημα.

Ποιο είναι αυτό; Τις περισσότερες φορές «πήζουν» την συσκευή στις διαφημίσεις, ενώ έχουν καταγραφεί περιπτώσεις εγγραφών σε συνδρομητικές υπηρεσίες που χρεώνουν τους ιδιοκτήτες.

Η Google τις έχει ήδη αφαιρέσει από το PlayStore της, κάτι που πρέπει να κάνουν και από τα κινητά τους τηλέφωνα, όσοι τις έχουν κατεβάσει.

Και πάλι όμως, η απαλλαγή από τα προβλήματα δεν είναι δεδομένη.

Σχετικά άρθρα

Σερφάρισμα χωρίς ηλεκτρονικά ίχνη!

«Ενας χρήστης μπορεί τη μια να σερφάρει από την Αυστραλία και λίγα λεπτά αργότερα να φαίνεται πως βρίσκεται στον Καναδά ή τη Σουηδία» Φωτιά στο διαδίκτυο θα βάλει το Facebook με την εφαρμογή που λανσάρει. Το πιο διαδεδομένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης μέσω της εφαρμογής Tor -μιας υπηρεσίας του λεγόμενου «σκοτεινού διαδικτύου» θα δίνει τη δυνατότητα […]