Νίκη των εργαζομένων του ΔΟΛ

Δεν πέρασε το αίτημα για δέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας

Συζητήθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση που έχουν καταθέσει οι τράπεζες Αlpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς κατά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ). Με τις αιτήσεις τους οι τέσσερις τράπεζες ζητούν να τεθεί η επιχείρηση σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με βάση τον «νόμο Δένδια».

Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ άσκησαν παρεμβάσεις μέσω των συνδικαλιστικών τους σωματείων κατά τη διαδικασία εκδίκασης σήμερα των αιτήσεων των τραπεζών.

Με την έναρξη της διαδικασίας οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των τραπεζών ζήτησαν την άρση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής με βάση την οποία αποδεσμεύτηκε ένας συγκεκριμένος λογαριασμός, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα λειτουργικά έξοδα των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Βήμα» καθώς και η μισθοδοσία των εργαζομένων.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου αφού άκουσε προσεκτικά τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών, αποφάσισε να διατηρηθεί η ισχύς της προσωρινής διαταγής μέχρι την έκδοση της δικής της απόφασης.

Έτσι μετά την εξέλιξη αυτή ο λογαριασμός παραμένει ανοιχτός. «Αυτός ο λογαριασμός είναι η πνοή της επιχείρησης που λειτουργεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ΔΟΛ Νϊκος Πιμπλής αντιλέγοντας στο αίτημα των τραπεζών.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΔΟΛ πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, επισήμανε στο δικαστήριο πως «βασικός άξονας του νόμου Δένδια είναι να μην υποστεί ζημία και να μην μειωθεί η αξία της επιχείρησης. Γι ΄αυτό είναι αναγκαίο να μείνουν ανοιχτές οι εφημερίδες».

Τη διατήρηση του ανοιχτού λογαριασμού, υποστήριξαν και οι δικηγόροι των σωματείων.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Σχετικά άρθρα