Νοθευμένα καύσιμα: «Επιδημία» βλαβών στα ΙΧ

Εκατοντάδες ευρώ το κόστος

Φαίνεται πως τα «βάσανα» για τους οδηγούς δεν τελειώνουν μετά το γέμισμα του ρεζερβουάρ, αφού λίγα χιλιόμετρα αργότερα το αυτοκίνητο μπορεί να πάθει βλάβη σε περίπτωση που η «τροφή» του είναι νοθευμένη.


Όλο και περισσότεροι πολίτες πέφτουν θύματα νοθευμένου καυσίμου στα οχήματά τους, φαινόμενο που προκαλεί σοβαρότατες ζημιές τον κινητήρα του αυτοκινήτου. Τα συνεργεία γεμίζουν από χαλασμένα αυτοκίνητα και το κόστος των βλαβών ανέρχεται σε εκατοντάδες ευρώ.

«Με τα νοθευμένα καύσιμα γίνεται ένας πανικός. Πάρα πολλοί πελάτες, μου έχουν παραπονεθεί και έχουν έρθει εδώ από νοθευμένη βενζίνη», είπε στον ΣΚΑΪ ο μηχανικός αυτοκινήτου Σπύρος Λογαράς.

Οδηγός αυτοκινήτου περιγράφει τη δική του εμπειρία: «Βάζουμε μπρος, φεύγει το αμάξι, μετά από 3 χιλιόμετρα έγινε λίγο … κομπρεσέρ».

Ο μηχανικός αυτοκινήτων Άρης Γεωργάλης εξήγησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι την πρώτη φορά που θα μπει νοθευμένη βενζίνη στο αυτοκίνητο, μπορεί να παρουσιαστούν συμπτώματα που θα εξασθενήσουν όσο το αυτοκίνητο κινείται. Τη δεύτερη φορά ωστόσο, μπορεί και να χαλάσει τελείως.

Το σύνηθες κόστος για μια ζημιά που προκαλείται στο αυτοκίνητο από νοθευμένο καύσιμο, μπορεί να ξεπερνά και τα 500 ευρώ, εξηγεί ο μηχανικός αυτοκινήτων Σπύρος Λογαράς.

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι στα βενζινάδικα ενώ δεν είναι λίγες και η περιπτώσεις που οι ελεγκτές σφράγισαν πρατήρια καυσίμων για αυτό το λόγο.

Σχετικά άρθρα