Ντελιβεράς δικαιώθηκε και θα πάρει αποζημίωση 17.944 ευρώ

Το καφέ που δούλευε αρνήθηκε να του αναγνωρίσει το ατύχημα που είχε ως εργατικό

Η λεγόμενη… μαύρη εργασία, τα μειωμένα ένσημα, η μη καταβολή δώρων και επιδομάτων, είναι μόνο μερικά από προβλήματα που έχουν διογκωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι διανομείς και ειδικά οι ντελιβεράδες είναι ένας από τους κλάδους που το φαινόμενο αυτό είναι πιο συχνό, καθώς κάποιοι εκμεταλλεύονται την αβεβαιότητα που υπάρχει στην αγορά εργασίας, μειώνοντας τα έξοδά τους εις βάρος των υπαλλήλων.

Κάπως έτσι σκέφτονταν και οι υπεύθυνοι καφέ στην Θεσσαλονίκη, όμως πλέον είναι αναγκασμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς επέλεξαν να μην αναγνωρίσουν ως εργατικό το ατύχημα που είχε ένας ντελιβεράς εν ώρα εργασίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της «Επιτροπής Αγώνα Διανομέων», το θύμα δεν το έβαλε κάτω… Κατήγγειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες το ατύχημά του ως εργατικό, τη μη παροχή ΜΑΠ, την υποδηλωμένη εργασία του, καθώς και τη μη καταβολή δώρων, υπερωριών, ενώ την ίδια ώρα η επιχείρηση κατήγγειλε τη σύμβαση εργασίας του, χωρίς αποζημίωση απόλυσης και ενώ βρισκόταν ακόμη σε αναρρωτική άδεια από τον ΕΦΚΑ και υπέβαλε εναντίον του μήνυση για το αδίκημα της εκβίασης κατηγορώντας τον ότι βρισκόταν εκτός ωραρίου εργασίας, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι τον ασφάλιζε μόνο τις μισές ώρες. Επίσης κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης 60.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του και εναντίον δύο ακόμη διανομέων που διεκδίκησαν τα εργατικά τους δικαιώματα.

Ποιος βγήκε νικητής; Ο διανομέας, καθώς το Μονομελές Εφετείο Θες/νίκης υποχρεώνει την επιχείρηση να του καταβάλει, το συνολικό ποσό των 17.944,70 ευρώ με τους νόμιμους τόκους, για διαφορές δεδουλευμένων!

Σχετικά άρθρα