Ο 21χρονος που έχει ταξιδέψει σε 107 χώρες!

Ο μόλις 21 ετών Ρώσος Yasik Smirnoff έχει καταφέρει κάτι που δύσκολα μπορεί να κάνει άλλος συνομήλικός του. Μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια έχει παντρευτεί, έχει χωρίσει και έχει επισκεφτεί 107 χώρες σε όλον τον κόσμο.

Οι περιπέτειες του ξεκινάνε στην ηλικία των 15 ετών όταν αποφασίζει να αφήσει την οικογένειά του που έμενε στην Σιβηρία για σπουδές και βρέθηκε μετά από τρία χρόνια στο Χόνγκ Κόνγκ, παντρεμένος και με την δική του επιχείρηση όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail. Ως εκεί όλα καλά. Λίγους μήνες αφού έκλεισε τα 18 του όμως χωρίζει και αποφασίζει να αφήσει την σταθερή ζωή για ένα μεγάλο ταξίδι στον κόσμο.

Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του σαν έναν τρελό Ρώσο ο οποίος τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν κάνει τίποτε άλλο από το να γυρνάει τον κόσμο ενώ συνολικά τα δύο από αυτά τα χρόνια ζούσε με νομάδες και διάφορες τοπικές φυλές των χωρών που επισκεπτόταν.  Ανάμεσα στις διάφορες περιπέτειες που έχει περάσει όπως αναφέρει, από τις πιο χαρακτηριστικές είναι ότι έχει κολυμπήσει σε λίμνη γεμάτη με κροκόδειλους στην Αιθιοπία και ότι έχει πιει αίμα ζώων με μια φυλή στην οποία έμεινε για ένα διάστημα χωρίς τελικά να είναι τόσο κακό όσο φανταζόταν.

Υπήρξε όμως και μια πολύ δύσκολη στιγμή, η πιο δύσκολη σύμφωνα με τον ίδιο, όταν βρέθηκε στην έρημο Gobi στην Μογγολία χωρίς νερό, φαγητό και χωρίς να ξέρει προς τα πού πρέπει να πάει. Περπατούσε δύο μέρες χωρίς σταματημό πιστεύοντας ότι θα πεθάνει. Τότε σαν από θαύμα βρέθηκε μπροστά του ένας άνδρας που έμενε εκεί μαζί με μια ομάδα ανθρώπων και τον βοήθησε. «Ήταν θέλημα Θεού» λέει ο ίδιος.

rosos-3

«Το ταξίδι δεν είναι μόνο να μετακινείσαι γύρω-γύρω. Δεν είναι απλά να αλλάζεις μια γεωγραφική περιοχή. Είναι να γίνεσαι ένα με τους κατοίκους της κάθε περιοχής. Αυτό μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε. Από το να είσαι ένας Μασάι στην Αφρική μέχρι ένας μοναχός Βουδιστής στο Θιβέτ» αποκαλύπτει ο ίδιος στην Daily Mail. Σε κάθε μέρος βέβαια που επισκεπτόταν έβρισκε και μια πρόχειρη δουλειά για να μπορεί να επιβιώνει και να μετακινείται.  Έχει κάνει συνολικά 200 περίπου διαφορετικές δουλειές. Στην Γουατεμάλα έμαθε να υφαίνει ενώ από τις πρώτες δουλειές που έκανε ήταν βοσκός σε κοπάδι με 200 πρόβατα στον Καύκασο.

rosos-5

Όπως λέει ο ίδιος δεν έχει τίποτα να τον κρατάει σε ένα σταθερό μέρος και ο αρχικός του στόχος ήταν να ταξιδεψει σε 100 χώρες για να βγάλει κάποιες παράξενες ταξιδιωτικές φωτογραφίες. Τώρα σκοπεύει να συνεχίσει τα ταξίδια κυρίως στη Νότια Αμερική και την Ανταρκτική. Ο περιπετειώδης νέος ταξιδεύει πάντα με λίγα χρήματα αλλά χωρίς κινητό ή σκηνή παρά με μια φωτογραφική μηχανή. «Δεν είσαι πουθενά μόνος στον κόσμο. Έχω κάνει φίλους σε πάνω από 80 χώρες» δηλώνει.

Το πιο σημαντικό πράγμα για τον νεαρό Ρώσο είναι μέσα από τα ταξίδια του να μπορεί να βοηθάει κόσμο όπως έκανε σε ένα καταφύγιο με μητέρες και τα παιδιά τους που είχαν Aids. Στην ερώτηση αν κάποια από τις χώρες που επισκέφτηκε είναι η αγαπημένη του δηλώνει ότι δεν έχει αγαπημένη χώρα αλλά σε κάθε χώρα έχει κάποιους ανθρώπους μέσα στην καρδιά του.

rosos-4

Σχετικά άρθρα