Ο χειρότερος βιαστής στην ιστορία της Βρετανίας

Κατηγορείται για 190 επιθέσεις

Βλέποντάς τον, θα έλεγε κανείς ότι αν μη τι άλλο πρόκειται -εξ όψεως- για έναν συνηθισμένο άνθρωπο. Ωστόσο, πίσω από το… αγγελικό πρόσωπο κρύβεται ο χειρότερος βιαστής στην ιστορία της Βρετανίας. Ο Ινδονήσιος Ρέιναρντ Σινάγκα (Reynhard Sinaga) είχε βιάσει δεκάδες άνδρες. Τους νάρκωνε, τους κακοποιούσε και… έφευγε κύριος, μέχρι που κάποιο θύμα, ξύπνησε…

Ο Σινάγκα καταδικάστηκε για 159 σεξουαλικά αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων 136 βιασμών, με τα θύματά του να είναι τουλάχιστον 48 άνδρες, τους οποίους «ψάρευε» έξω από τα κλαμπ του Μάντσεστερ και τα πήγαινε σπίτι του. Μάλιστα, κατέγραφε τους βιασμούς στο κινητό του τηλέφωνο. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν συλλεχθεί στοιχεία για τουλάχιστον 190 υποψήφια θύματα. Ο εισαγγελέας πρότεινε ότι η ποινή του πρέπει να είναι τουλάχιστον 30ετής κάθειρξη.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ο 36χρονος ήταν ανέκφραστος, φαινόταν να βαριέται και έπαιζε με τα μαλλιά του, ενώ τα θύματά του εξιστορούσαν τη φρικτή δράση του. Ο Sinaga υποστήριξε ότι τα θύματά του ευχαριστιόνταν ό,τι τους έκανε, εκπληρώνοντας την φαντασίωσή τους «να το παίζουν αναίσθητοι» κατά τη διάρκεια της πράξης.

Ο μεταπτυχιακός φοιτητής είχε ήδη καταδικαστεί σε 20ετή φυλάκιση για τα αδικήματά του σε δύο προηγούμενες δίκες, οι οποίες έλαβαν χώρα το καλοκαίρι του 2018 και την περασμένη άνοιξη. Σε τέσσερις ξεχωριστές δίκες, ο Ινδονήσιος κρίθηκε ένοχος για 136 βιασμούς, οκτώ απόπειρες βιασμού, 14 απειλές για σεξουαλική επίθεση και για επίθεση με διείσδυση κατά 48 θυμάτων.

Οι αρχές αναφέρουν ότι δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν άλλα 70 από τα θύματα και κάνουν έκκληση για όποιον πιστεύει ότι μπορεί να έχει κακοποιηθεί από τον Σινάνγκα να παρουσιαστεί και να το αναφέρει στην αστυνομία.

Κατά την επ’ ακροατηρίου συζήτηση, η δικαστής Σούζαν Γκόνταρντ δήλωσε ότι ο Σινάγκα είναι ένας «κακός κατά συρροή βιαστής, ο οποίος έχει εξευτελίσει τους νέους» που δεν ήθελαν «τίποτα περισσότερο από μια καλή διασκέδαση με τους φίλους τους». «Κατά την κρίση μου είστε ένα πολύ επικίνδυνο, πονηρό και εξαπατητικό άτομο που ποτέ δεν θα είναι ασφαλές να απελευθερωθεί» επεσήμανε.

Σχετικά άρθρα