Ο Ερντογάν αποφυλακίζει 38.000 ποινικούς

Αδειάζει τις φυλακές για να στείλει τους πραξικοπηματίες

Περίπου 38.000 κρατούμενοι στην Τουρκία πρόκειται να αποφυλακιστούν προκειμένου να αδειάσουν οι φυλακές για να μπουν εκεί οι πραξικοπηματίες.

Με ένα σχέδιο μεταρρύθμισης που θα προβλέπει “απελευθέρωση υπό εποπτεία” αναφέρεται σε ένα κυβερνητικό διάταγμα που εκδόθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με όσα έγραψε στο Twitter ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, η μεταρρύθμιση που θα επιτρέψει σε πολλούς κρατούμενους να αποφυλακιστούν πρόωρα ή υπό αστυνομική επιτήρηση, γίνεται καθώς το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, που είναι ήδη υπερφορτωμένο, θα πρέπει να υποδεχθεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν συλληφθεί για διασυνδέσεις με την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Νωρίτερα σήμερα, με άλλα δύο διατάγματα που εκδόθηκαν σήμερα υπό το καθεστώς της έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί για τρεις μήνες και τέθηκε σε ισχύ στις 21 Ιουλίου, περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί και εκατοντάδες μέλη του στρατού και της αρχής τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών BTK απολύονται.

Οι απολυθέντες φέρεται ότι είχαν διασυνδέσεις με τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχι Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Ο Γκιουλέν αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στο πραξικόπημα.

Σχετικά άρθρα