Ο Έβρος σε στενή πολιορκία

Η ιδιαίτερη ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

Όταν στα τέλη, Φεβρουαρίου η παραβατική Τουρκία επιχείρησε εισβολή στον Εβρο, χρησιμοποιώντας περίεργους – εκπαιδευμένους, όπως αποδείχθηκε- «μετανάστες», η ελληνική κυβέρνηση απάντησε όπως αρμόζει σε μια χώρα που είναι αποφασισμένη να προστατεύσει την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε μια ορθή απόφαση, την οποία επικρότησε η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού. Ακόμα και οι γνωστοί νεοφιλελεύθεροι εθνομηδενιστές, που υποστηρίζουν πάντα υποχωρήσεις προς την Τουρκία, ένιωσαν υπερηφάνεια.

Δεν είναι τόσο θέμα πανηγυρισμών και δικαιολογημένης ικανοποίησης για το αποτέλεσμα, που ήταν μια ήττα της κατοχικής δύναμης, όσο για το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι εξεπλάγησαν με την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού, ο οποίος είχε την υποστήριξη και των λοιπών πολιτικών δυνάμεων του τόπου. Αυτό έλειπε, δα, να μη στηρίξουν με όλα τα μέσα μια απόφαση προστασίας των ελληνικών συνόρων.

Πρόσφατα είδαμε ξανά στον Εβρο το είδος της τουρκικής επιθετικότητας που εμπεριέχει κινδύνους για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Βεβαίως διίστανται οι απόψεις για το τι έγινε και τι δεν έγινε, αλλά σίγουρα ό,τι και να συνέβη πρόκειται για απόδειξη υλοποίησης σχεδίου εναντίον της χώρας. Ο πρωθυπουργός δήλωσε δημόσια ότι δεν πάτησαν οι Τούρκοι ελληνικό έδαφος και αναγκαστικά -λόγω της θέσης του- θα τον πιστέψουμε. Ομως προβλημάτισε τους πολίτες το ελληνικό διάβημα, που παραμένει απόρρητο και ενώ έχουν γνώση αυτού οι Τούρκοι. Γι’ αυτό πρέπει να βρεθεί τρόπος να πληροφορηθεί το περιεχόμενό του και ο ελληνικός λαός.

Οπωσδήποτε, εάν οι Τούρκοι πάτησαν τα χώματα του Εβρου, πρόκειται για μείζον πρόβλημα. Από την άλλη, ελληνικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι οι «Αττίλες» στοχεύουν τον φράχτη που κατασκευάζει το Μηχανικό του Ελληνικού Στρατού, διότι τους χαλάει τα σχέδια. Το τείχος είναι τείχος και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η Ελλάδα δεν μπορούσε να λάβει οποιαδήποτε άλλη απόφαση, όταν γνωρίζουμε πως η Τουρκία στοχεύει να στείλει χιλιάδες άμοιρους μετανάστες και πρόσφυγες (με ή χωρίς εισαγωγικά) στο ελληνικό έδαφος. Με τον τρόπο αυτό θα προκαλέσει ένα απίστευτο χάος και δεν χρειάζεται καν να αναλύσουμε τι θα συμβεί. Θα πρόκειται για ανθρώπινη «ωρολογιακή βόμβα».

Ταυτόχρονα, στοχεύει να αλλάξει τα ποσοστά του πληθυσμού, ιδιαίτερα στον Εβρο, ο οποίος αποκόπτει την Τουρκία από τις περιοχές όπου ζουν μουσουλμάνοι ελληνικής καταγωγής. Η Τουρκία θα ήθελε πάρα πολύ να… μπασταρδέψει τον πληθυσμό του Εβρου. Προσέξτε: Δεν πρόκειται για «fake news» των γνωστών ψεκασμένων εθνικιστών, οι οποίοι έχουν καταστεί μάστιγα για τους δημοσιογράφους που επιμένουν να υπηρετούν την αλήθεια. Είναι μια επιβεβαιωμένη πληροφορία που δεν χωράει καμία αμφισβήτηση και, όπως λέμε στη δημοσιογραφική γλώσσα, «την παίρνω πάνω μου».

Οπως και στην Κύπρο, που εκεί επέβαλε τους σχεδιασμούς της με πόλεμο, η κατοχική δύναμη επιθυμεί να ελέγξει την περιοχή του Εβρου με το νέο της όπλο: τους εκπαιδευμένους «μετανάστες» που εσχάτως χρησιμοποιεί αντί των δικών της ενόπλων δυνάμεων. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όσα δεν παίζουν το τουρκικό παιχνίδι, βρίθουν κειμένων για τον τρομοκρατικό στρατό του Ταγίπ Ερντογάν. Οπως μετέδωσε το κανάλι Open, μέχρι παιδιά χρησιμοποιούν στη Συρία, και κυρίως στη Λιβύη. Οσοι μισθοφόροι εστάλησαν στη Λιβύη προέρχονται από αυτές τις ομάδες, που πολέμησαν για την Τουρκία στη Συρία.

Εχοντας στο μυαλό μας τα παραπάνω, ο καθένας μας αντιλαμβάνεται τους λόγους για τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης, ένας φιλελεύθερος και ειρηνόφιλος πολιτικός, επέλεξε τον δύσκολο και ακριβό δρόμο του φράχτη. Οταν ολοκληρωθεί, η Ελλάδα θα έχει το κεφάλι της ήσυχο.

Μυστικές υπηρεσίες

Οπως κάνω συχνά, ξεχωρίζω τους λεγόμενους «μετανάστες», οι οποίοι είναι τζιχαντιστές, από τους πραγματικούς πρόσφυγες και μετανάστες. Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί και τους μεν και τους δε. Οπως αποκάλυψε ο «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, την Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, επιβεβαίωσε ότι 17 τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) αναγνωρίστηκαν μεταξύ των προσφύγων που πήγαν στο νησί με βάρκες. Η Κύπρος, βεβαίως, δεν έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει ποιοι είναι οι τζιχαντιστές και ποιοι όχι. Που σημαίνει ότι τις πληροφορίες έδωσαν ξένες μυστικές υπηρεσίες, προφανώς οι αμερικανικές και οι ισραηλινές.

Από πού έφτασαν οι τζιχαντιστές στην Κύπρο; Ποιος τους έστειλε; Η απάντηση είναι τόσο εύκολη.Η Ελλάδα πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπίσει και να σταματήσει τις ροές των τζιχαντιστών. Η συνεργασία της με την Αμερική και το Ισραήλ τής επιτρέπει να έχει την απόλυτη πληροφόρηση. Οπότε η απόφαση ότι δεν θα περάσει κανένας εξ αυτών των επικίνδυνων στο ελληνικό έδαφος είναι ορθή και σωτήρια για τη χώρα.

Το ίδιο πρέπει να πράξει και η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία είναι πιο ευάλωτη. Δεν έχει στρατιωτικά μέσα για να αμυνθεί, ενώ η Τουρκία θα μπορούσε και να χρησιμοποιήσει τα «σύνορα» που επέβαλαν η εισβολή και η κατοχή. Γι’ αυτό τον βασικό λόγο δεν έπρεπε να ανοίξουν τα οδοφράγματα μέχρι να περάσει η κρίση του κορονοϊού. Δεν είναι τόσο το πρόβλημα των κρουσμάτων, που είναι πιθανόν να αυξηθούν, όσο το θέμα εθνικής ασφάλειας.

Ο Ερντογάν κάνει εξαγωγή τρομοκρατών, αλλά δυστυχώς οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί… βλέπουν τον ουρανό! Ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν έναν λόγο παραπάνω να στηρίξουν την κυπριακή κυβέρνηση. Γιατί το τείχος που χτίζει ο πρόεδρος Τραμπ θεωρείται νόμιμη άμυνα, ενώ τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μια παράνομη πράξη; Είναι τρελή η αμερικανική «λογική».

Σε τέτοιες περιπτώσεις η κάθε χώρα και ο κάθε ηγέτης πρέπει να σκέφτονται μόνο τον λαό τους και τους τρόπους προστασίας της εθνικής κυριαρχίας των πολιτών τους. Ο ισχυρισμός ότι παρανομούν επειδή προστατεύουν την εθνική κυριαρχία είναι έωλος.

Ο κ. Μητσοτάκης πέρασε το πρώτο τεστ του Εβρου και το μεγάλο στοίχημα της πανδημίας. Καλά τα πήγε και η Κύπρος. Τώρα ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει μπροστά του δύο «βουνά»: Είναι οι αναμενόμενες τουρκικές επιθέσεις, ξανά στον Εβρο και ξανά στο Αιγαίο. Είναι καταδικασμένος να πετύχει…

Σχετικά άρθρα