Ο Γουόρεν Μπάφετ έχει 128 δισ. δολάρια σε μετρητά!!!

Κανείς δεν ξέρει γιατί και τι θα τα κάνει καθώς είναι ήδη 89 ετών

Στα 128 δισ. δολάρια εκτιμάται το ποσό που διαθέτει σε μετρητά ο Γουόρεν Μπάφετ και οι αναλυτές δεν μπορούν να… καταλάβουν γιατί δεν τα ξοδεύει.

Σύμφωνα με το CNBC, τα έσοδα της Berkshire Hathaway ανακοινώθηκαν μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο και η Wall Street στέκεται σε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, τη μεγάλη ρευστότητα που διατηρεί η εταιρεία του Γουόρεν Μπάφετ.

Συγκεκριμένα, κατά το γ’ τρίμηνο του 2019, η ρευστότητα της εταιρείας υπολογίζεται στο ποσό «ρεκόρ» των 128,2 δισ. δολαρίων και η απροθυμία της να τα… ξοδέψει δημιουργεί ερωτηματικά στους αναλυτές, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως η εταιρεία παρουσίασε αύξηση εσόδων από τα 122,4 δισ. δολάρια, του προηγούμενου τριμήνου.

Χωρίς ξεκάθαρη απάντηση στο «γιατί» η Berkshire συγκεντρώνει μεγάλη ποσότητα μετρητών, οι αναλυτές αναρωτιούνται γιατί δεν αγοράζει μετοχές, αν και όπως αναφέρεται ο Γουόρεν Μπάφετ έχει δείξει πως αποφεύγει να εξαγοράσει μεγάλα ποσοστά μετοχών της Berkshire Hathaway που κυκλοφορούν στην αγορά.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως αποφεύγει τις μετοχές γενικότερα, τα τελευταία χρόνια – και ακόμα περισσότερο τους τελευταίους μήνες – έχει δείξει ενδιαφέρον για μετοχές της Apple, της Bank of America, της Coca-Cola, της Wells Fargo, της American Express και της Kraft Heinz.

Πηγή: insider.gr

Σχετικά άρθρα