Ο Ιβάν και οι τηλεοπτικές άδειες

Ποια άδεια κόβεται τελικά

Απορρίπτεται η μία από τις έξι τηλεοπτικές άδειες. Με τα έως τώρα δεδομένα οι υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες που θα ανακοινωθούν από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (εκτός απροόπτου) αύριο το μεσημέρι (Τετάρτη 2/5) θα είναι πέντε και όχι έξι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία «Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ» που φέρεται να ανήκει στον Φίλιππο Βρυώνη (αν και δεν φαίνεται πουθενά το όνομά του, παρά μία κυρία, υπήκοος Βελγίου ως βασική μέτοχος) δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου και αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, πράγμα απίθανο, θα αποκλειστεί από τις τηλεοπτικές άδειες. Μην ξεχνάτε πως εδώ και 3,5 μήνες το ΕΣΡ εξετάζει εξονυχιστικά τους φακέλους των υποψηφίων καναλαρχών και πριν την όποια απόφασή του αναπτύσσεται μεγάλος προβληματισμός.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις λοιπόν και μετά την πολύωρη συνεδρίασή του τη Δευτέρα καταλήγει στον αποκλεισμό της «Τηλεοπτικής Ελληνικής». Εκτός και αν εμφανιστεί κάποιος… από μηχανής Θεός. Ετσι θα μείνουν πέντε οι προσωρινοί υπερθεματιστές φέρνοντας τον αριθμό την τηλεοπτικών καναλιών όλο και πιο κοντά στον αριθμό 4 (ολογράφως: τέσσερα) που ήταν στον αρχικό προγραμματισμό του Νίκου Παππά.

Αδεια λοιπόν, πανελλαδική, γενικού περιεχομένου, παίρνουν ο ΑΝΤ1 (Κυριακού), ο ΣΚΑΪ (Αλαφούζος), το Star (Βαρδινογιάννης), ο Alpha (Κοντομηνάς) και το Epsilon TV (Σαββίδης).

Σχετικά άρθρα