Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τις ΗΠΑ!!!

«Είμαστε έτοιμοι για την επιχείρηση στο Γκουάμ», διαμηνύει

Στο κόκκινο είναι η ένταση στην κορεατική χερσόνησο με απρόβλεπτες πλέον εξελίξεις καθώς ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν κάνει λόγο για εκτόξευση προοίμιο στρατιωτικής επιχείρησης σtη νήσο Γκουάμ που ανήκει στην αμερικανική επικράτεια. Ο Κιμ επέβλεψε την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς τύπου Hwasong-12 την Τρίτη ως απάντηση στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Νότιας Κορέας-Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA.

Σύμφωνα με το KCNA, ο Κιμ δήλωσε, “Η πρόσφατη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, όπως και σε αληθινό πόλεμο, αποτελεί το πρώτο βήμα της στρατιωτικής επιχείρησης του Λαϊκού Στρατού της Κορέας στον Ειρηνικό και ένα βαρυσήμαντο πρελούδιο στην αναχαίτηση του Γκουάμ”.

Η Βόρεια Κορέα απείλησε να εκτοξεύσει τέσσερις πυραύλους Hwasong-12 στη θάλασσα στα ανοιχτά της αμερικανικής επικράτειας του Γκουάμ στις αρχές του Αυγούστου, αφότου ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα θα αντιμετωπίσει “φωτιά και οργή” εάν απειλήσει τις ΗΠΑ.

Τα επικίνδυνα παιχνίδια με το πυρηνικό τους οπλοστάσιο που παίζουν Βόρεια Κορέα και Ηνωμένες Πολιτείες προκαλούν διεθνή ανησυχία. Η Μόσχα περιορίζεται για την ώρα σε ρόλο «παρατηρητή» και υποπτεύεται ότι ο Τραμπ βρήκε την ευκαιρία να επιταχύνει και να δικαιολογήσει το πρόγραμμα επανεξοπλισμού του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου στην Ευρώπη!

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κλιμάκωσε την επιθετική του τακτική και μετά την πρόσφατη τριπλέτα αποτυχημένων εκτοξεύσεων κατάφερε τη νύχτα της Δευτέρας να εκτοξεύσει πύραυλο που πέρασε πάνω από τη νήσο Χοκάιντο της Ιαπωνίας. Η νέα επιθετική κίνηση προκάλεσε συναγερμό και την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζήτησαν Ιαπωνία και ΗΠΑ με τον Τραμπ να προειδοποιεί τον Κιμ Γιονγκ Ουν με όλα τα ενδεχόμενα.

ΟΜΟΦΩΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑ ΤΟΥ ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε “έντονα” την εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα βαλλιστικού πυραύλου που πέταξε πάνω από την Ιαπωνία, σε μια δήλωση που εγκρίθηκε ομόφωνα από τα 15 μέλη του, έπειτα από τρεις ώρες συνεδρίασης αργά χθες βράδυ στη Νέα Υόρκη.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας “καλεί όλα τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν αυστηρά κα πλήρως” τις αποφάσεις του ΟΗΕ, εκ των οποίων εκείνες που επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα, προσθέτει η δήλωση, που αναγνώστηκε μέσα στην επίσημη αίθουσα του Συμβουλίου από τον ασκών την προεδρία του Συμβουλίου, τον πρέσβη της Αιγύπτου.

Το πρωί της Τρίτης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι για την Ουάσινγκτον “όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι”. Ωστόσο ο τόνος του παρέμεινε πολύ μετρημένος σε σχέση με πριν από ένα μήνα που είχε υποσχεθεί να εξαπολύσει “φωτιά και οργή” εναντίον της Πιονγκγιάνγκ.

Η Βόρεια Κορέα, που παραδέχτηκε ότι εκτόξευσε πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς πάνω από την Ιαπωνία, επικαλέστηκε το δικαίωμα της αυτοάμυνας απέναντι στις “εχθρικές προθέσεις” που επιδεικνύουν οι ΗΠΑ οι οποίες μετέχουν σήμερα στις ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις με τη Σεούλ.

Για την Ουάσινγκτον, η πρόκληση ήταν να διατηρηθεί η διεθνής ενότητα με τη Μόσχα και το Πεκίνο, πρώτους υποστηρικτές της Πιονγκγιάνγκ. Στις αρχές Αυγούστου, έπειτα από ένα μήνα δύσκολων συνομιλιών, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάφεραν να πείσουν την Κίνα και τη Ρωσία να υιοθετήσουν νέες οικονομικές κυρώσεις κατά της Πιονγκγιάνγκ.

Η απλή έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας μιας δήλωσης αντικατοπτρίζει ωστόσο την αναγνώριση απουσίας επιλογών για τον ΟΗΕ προκειμένου να αναγκαστεί η Βόρεια Κορέα να διαπραγματευτεί για τα εξοπλιστικά της προγράμματα. Δείχνει εντούτοις τη “σαφή βούληση για ενότητα των μελών του Συμβουλίου να αντιδράσουν από σήμερα”, στον απόηχο της βορειοκορεατικής δοκιμής, δήλωσε διπλωμάτης που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η ενότητα “στέλνει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας που μετράει”, διαβεβαιώνει ο Μανουέλ Λαφόν Ραπνουί του ινστιτούτου έρευνας Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις Εξωτερικές Σχέσεις.

Η δήλωση, που συντάχθηκε από τις ΗΠΑ και προτάθηκε στους εταίρους τους του Συμβουλίου Ασφαλείας, επικαλείται “σκανδαλώδεις ενέργειες και απειλές εναντίον άλλου κράτους μέλους του ΟΗΕ” και ζητεί την “άμεση διακοπή” τους. Μέσω των ενεργειών αυτών, η Βόρεια Κορέα “υπονομεύει σκόπιμα την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα”, τονίζει το κείμενο.

Στην πρώτη αντίδρασή της στη βορειοκορεατική εκτόξευση πυραύλου,η Κίνα, ο βασικός σύμμαχος και εμπορικός εταίρος της Βόρειας Κορέας, είχε καλέσει όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Εάν η κατάσταση βρίσκεται σε “μια καμπή”, “οι πιέσεις και οι κυρώσεις” σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ “δεν μπορούν να επιλύσουν εκ θεμελίων το πρόβλημα”, είχε δηλώσει το Πεκίνο.

Η Ρωσία είχε δηλώσει “εξαιρετικά ανήσυχη” καταγγέλλοντας μια “τάση” για “κλιμάκωση” των εντάσεων. Η Γαλλία, η Βρετανία και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασαν επίσης την εκτόξευση του πυραύλου.

Στη δήλωσή του, το Συμβούλιο Ασφαλείας επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του για ειρηνική, διπλωματική και πολιτική λύση στην κρίση με τη Βόρεια Κορέα. Ωστόσο κάθε συζήτηση έχει παγώσει εδώ και χρόνια, ενώ επί του παρόντος ουδεμία προοπτική επανάληψης των συνομιλιών διαφαίνεται.

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΜΕΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ Β. ΚΟΡΕΑ ΛΕΕΙ ΙΑΠΩΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Ο καθηγητής του καθηγητής του πανεπιστημίου Τακουσόκου, Καβακάμι Τακάσι εκτίμησε ότι ο Κιμ Γιόνγκ Ουν θα κάνει το επόμενο χτύπημα στις 9 Σεπτεμβρίου, Ημέρα Ίδρυσης του Κράτους. Το χτύπημα αυτό πρόκειται να ξεπεράσει και την «κόκκινη γραμμή» των ΗΠΑ οι οποίες εξετάζουν το ενδεχόμενο αν θα δράσουν πριν ή μετά αυτή την ημερομηνία. «Πιστεύω ότι η ημέρα επίθεσης των ΗΠΑ στη Β. Κορέα πλησιάζει» σημειώνει ο Ιάπωνας Καθηγητής

Το χτύπημα αυτό πρόκειται να ξεπεράσει και την «κόκκινη γραμμή» των ΗΠΑ οι οποίες εξετάζουν το ενδεχόμενο αν θα δράσουν πριν ή μετά αυτή την ημερομηνία.

Ο ΤΡΑΜΠ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Οι ΗΠΑ έκαναν στις αρχές Αυγούστου νέα επιτυχημένη δοκιμή στη Νεβάδα της νέας τους πυρηνικής βόμβας B61-12 όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας (NNSA). Οι βόμβες βαρύτητας Β61-12, χωρίς πυρηνική κεφαλή, έπεσαν από μαχητικά αεροσκάφη F-15E, στο πεδίο δοκιμών Tonopah, στη Νεβάδα, στις 8 Αυγούστου.

« Οι δοκιμές είχαν σκοπό να ελέγξουν τις μη πυρηνικές λειτουργίες της βόμβας και την ικανότητα του αεροσκάφους να φέρει εις πέρας την ακριβή ρίψη της”, σύμφωνα με μια δήλωση από την NNSA .

«Το πρόγραμμα Β61-12 προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για την εκπλήρωση των εθνικών απαιτήσεων ασφαλείας», δήλωσε ο Φιλ Κάλμπος, αναπληρωτής διευθυντής NNSA για τα αμυντικά προγράμματα. «Αυτές οι ρεαλιστικές πτητικές δοκιμές επικυρώνουν το σχεδιασμό της B61-12 όσον αφορά την απόδοση του συστήματος».

« Οι δοκιμές είχαν σκοπό να ελέγξουν τις μη πυρηνικές λειτουργίες της βόμβας και την ικανότητα του αεροσκάφους να φέρει εις πέρας την ακριβή ρίψη της”, ανέφερε επιπλέον η NNSA .

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ

Πίσω από την αναθέρμανση του προγράμματος των πυρηνικών των ΗΠΑ εκτιμάται ότι κρύβονται πιέσεις από βουλευτές και γερουσιαστές,για «απόσυρση» από μια πυρηνική συνθήκη ορόσημο με τη Ρωσία.

Οταν οι ΗΠΑ δοκίμασαν για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο τις Β61-12, ο Μπράιαν Μπέκερ, διευθυντής του αντιπολεμικού συνασπισμού ANSWER εκτιμούσε: «Για να γλιτώσει τους επικριτές του, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στην πολιτική, ο Τραμπ έδωσε… λευκή επιταγή στους στρατηγούς του. Έχουν τώρα μια μεγάλη ελευθερία και δοκιμάζουν όλα τα όπλα που θέλουν να δοκιμάσουν, αλλά μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν».

B61-12 :ΤΟ ΝΕΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΤΩΝ ΗΠΑ

Η B61-12 θα αντικαταστήσει τη βόμβα βαρύτητας B61, έναν από τους κύριους πυλώνες του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ και ένα μέρος της λεγόμενης τριάδας αέρος-ξηράς-θάλασσας, η οποία περιλαμβάνει και τα πυρηνικά υποβρύχια τύπου Οχάιο και τα πασίγνωστα βομβαρδιστικά B-52. Η πρώτη παραγωγή της βόμβας προγραμματίζεται για το Μάρτιο του 2020.

ΜΟΣΧΑ: Η Β61-12 ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΜΗ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος μη διάδοσης και ελέγχου των εξοπλισμών του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μιχαήλ Ουλιάνοφ η απόφαση των ΗΠΑ να εντάξουν στους εξοπλισμούς τους την ατομική βόμβα В61-12 και να την εγκαταστήσουν σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, μπορεί να καταστήσει ευκολότερη τη χρήση πυρηνικών όπλων.

«Η Ιδιομορφία της νέας εκδοχής της В61-12, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ίδιων των αμερικανών στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων, συνίσταται στο ότι θα είναι όπως οι ίδιοι λένε «πιο ηθική» (more ethical) και «πιο κατάλληλη για χρήση» (more usable), επειδή διακρίνεται για την μεγάλη της ακρίβεια και τις δήθεν λιγότερες καταστροφικές συνέπειες για τον αστικό πληθυσμό σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες εκτάσεις», επεσήμανε ο ρώσος διπλωμάτης, με αφορμή την πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών να εγκαταστήσουν την συγκεκριμένη τροποποιημένη ατομική βόμβα σε εδάφη ευρωπαϊκών χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Ο ίδιος παρατήρησε επίσης ότι η αναμενόμενη εγκατάσταση της βόμβας В61-12, παραβιάζει τις απαιτήσεις που επιβάλλει η Συνθήκη Mη Διάδοσης Πυρηνικών Όπλων (Non Proliferation Treaty).

Η δεύτερη δοκιμή της πυρηνικής βόμβας θα μπορούσε να δείξει ότι η Ουάσιγκτον επιταχύνει το πρόγραμμα ανασυγκρότησης, προειδοποίησε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού National Defence, Ιγκόρ Κοροτσένκο.

«Το γεγονός της δοκιμής, αυτής της τροποποίησης της ατομικής βόμβας, δείχνει ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν την επιτάχυνση του προγράμματος επανεξοπλισμού του πυρηνικού της οπλοστασίου στην Ευρώπη, καθώς και ότι τόσο η Ουάσιγκτον όσο και οι Βρυξέλλες εξετάζουν το σενάριο ενός περιορισμένου πυρηνικού πολέμου στην Ευρώπη», δήλωσε ο στρατιωτικός παρατηρητής στο RIA Novosti.

Πηγή: thetoc.gr

Σχετικά άρθρα