Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πήγε… Ρίο

Σάστισαν όλοι στις κερκίδες (pics)

Μια έκπληξη περίμενε τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στις κερκίδες εμφανίστηκε ο «ελέω θεού» ηγέτης της Βόρειας Κορέας, που κυμάτιζε στον αέρα την σημαία της χώρας του για να εμψυχώσει τους Βορειοκορεάτες αθλητές που αγωνιζόντουσαν στον στίβο.

Ο «Κιμ Γιονγκ Ουν» σηκώθηκε όρθιος, χαιρέτισε το πλήθος και πόζαρε για τους φωτογράφους. Ήταν όμως, πράγματι, ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας του απομονωμένου κράτους;

Η απάντηση είναι αρνητική, αφού πρόκειται για έναν σωσία του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος έχει εκπληκτική ομοιότητα με τον πρόεδρο της Βόρειας Κορέας. Ο σωσίας «έκλεψε τις εντυπώσεις» και μπέρδεψε τους παρευρισκόμενους με το μαύρο κοστούμι που φορούσε και ήταν το ίδιο με το κοστούμι του Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά και με το κούρεμά του και με τον τρόπο που χαιρέτισε το πλήθος, σηκώνοντας ψηλά το δεξί του χέρι, δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης ότι είναι ο καλύτερος σωσίας του επικεφαλής της Βόρειας Κορέας.

Πριν δύο ημέρες, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του άλματος, Ρι Σε-Γκουάνγκ από την Βόρεια Κορέα, έγινε ο πρώτος γυμναστής στη χώρα του που φθάνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Όμως, όταν οι φωτογραφίες του με το χρυσό μετάλλιο αναρτήθηκαν στα social media, οι περισσότεροι χρήστες σχολίασαν την θλίψη στα μάτια του, την οποία απέδωσαν στην στενοχώρια του αθλητή καθώς θα εγκαταλείψει τον ελεύθερο κόσμο και θα επιστρέψει στην χώρα του.

Τους αθλητές από τη Βόρεια Κορέα έχουν συνοδεύσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κυβερνητικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι τους απαγορεύουν να επισκέπτονται τουριστικά αξιοθέατα στην πόλη ή να κάνουν παρέα με άλλους αθλητές ενώ τους πήραν τα κινητά που προσέφερε δωρεάν η Samsung, ένας από τους χορηγούς των Αγώνων, σε όλους τους συμμετέχοντες.

Σχετικά άρθρα