Ο Κιμ πάτησε ξανά το κουμπί, αλλά χτύπησε κατά λάθος πόλη της Β.Κορέας!

Ο Κιμ το… πάτησε, αλλά …

Σε πόλη της Βόρειας Κορέας έπεσε πύραυλος του Κιμ Γιονγκ Ουν λίγα λεπτά μετά την αποτυχημένη εκτόξευσή του.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι ο βαλλιστικός πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς Hwasong-12 που εκτοξεύθηκε στις 28 Απριλίου 2017 από τη βάση Pukchang εξερράγη στον αέρα, αλλά όπως προκύπτει από νέα στοιχεία διήνυσε απόσταση 38,5 χιλιομέτρων και έπεσε στην πόλη Τοκτσόν των 200.000 κατοίκων, περίπου 145 χλμ. βόρεια της Πιονγιάνγκ!

Ο πύραυλος έπληξε ένα συγκρότημα βιομηχανικών και αγροτικών εγκαταστάσεων κοντά σε κατοικίες και εμπορικά κτήρια, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες, σύμφωνα με το δικτυακό τόπο The Diplomat, το οποίο επικαλείται πηγή της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφορίων. Δημοσιεύει μάλιστα δορυφορικές φωτογραφίες, οι οποίες αποτυπώνουν ίχνη από τις καταστροφές που προκλήθηκαν.

Σύμφωνα με το The Diplomat, αιτία ήταν μια σοβαρή βλάβη στους κινητήρες.

Το δημοσίευμα δίνει έμφαση στους πιθανούς κινδύνους μιας μελλοντικής αποτυχημένης δοκιμής από την Πιονγιάνγκ, αφού σε περίπτωση που πέσει κατά λάθος πύραυλος του Κιμ στην Ιαπωνία ή τη Βόρεια Κορέα μπορεί να εκληφθεί ως επίθεση από το κομμουνιστικό καθεστώς που θα πυροδοτήσει το φιτίλι μιας σύρραξης. Σεούλ και Τόκιο έχουν διαμηνύσει ότι οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια στο έδαφός τους ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου.

Σχετικά άρθρα