Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την επόμενη μέρα

Πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των μέτρων.

Σταδιακά ξεκινούν οι συζητήσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα μετά τους περιορισμούς στην κυκλοφορία. Από τις 23 Μαρτίου ισχύουν αυστηροί περιορισμοί για τους πολίτες ενώ νωρίτερα είχαν κλείσει σχολεία και εμπορικά καταστήματα.

Αν όλα πάνε καλά τις μέρες του Πάσχα τότε θα τεθεί σε εφαρμογή το κυβερνητικό σχέδιο για την επιστροφή σε κανονικούς (όσο γίνεται ρυθμούς). Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα πράγματα δε θα είναι ίδια με πριν ενώ κάποιοι περιορισμοί θα συνεχίσουν να ισχύουν.

Όπως έχει επισημάνει πολλές φορές ο Σωτήρης Τσιόδρας έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις στο κυβερνητικό επιτελείο για την άρση των μέτρων. Όπως έχει τονιστεί θα είναι μία διαδικασία που θα πάρει καιρό για να γίνει.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά τα περιοριστικά μέτρα όσον αφορά την κυκλοφορία θα ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου. Είτε παράταση είτε άρση των μέτρων θα ανακοινωθεί νωρίτερα από το κυβερνητικό επιτελείο και πιθανότατα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα πρώτα δειλά βήματα επιστροφής στην όποια κανονικότητα θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στις 4 Μαΐου. Όπως όλα δείχνουν πρώτα τα ανοίξουν τα μικρά εμπορικά καταστήματα και οι βιοτεχνίες. Στη συνέχεια θα πάρουν την σκυτάλη οι χώροι εργασίας αλλά και καφέ και κέντρα διασκέδασης που ήταν τα πρώτα που έκλεισαν.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι θα ισχύουν και μετά το άνοιγμά τους οι κανόνες για την αποφυγή συγχρωτισμού αλλά και τους κανόνες υγιεινής. Θα υπάρχουν δηλαδή τραπέζια σε εξωτερικό χώρο όσον αφορά τα καφέ και τα μπαρ και σε απόσταση μεταξύ τους.

Σχετικά άρθρα