Ο λόγος που το Ίντερνετ γίνεται όλο και πιο αργό

Τι αναφέρει έρευνα του CNN

Πιο αργό γίνεται το Ίντερνετ σύμφωνα με άρθρο του CNN. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο βασικότερος λόγος είναι ότι οι περισσότερες ιστοσελίδες έχουν κατά μέσο όρο μέγεθος 2,1 MB, αριθμό διπλάσιο σε σχέση με εκείνο του 2012.

Ο λόγος που αυξήθηκε το μέγεθος είναι η ευρεία χρήση πολυμέσων, όπως βίντεο και φωτογραφίες, και η πολυπλοκότητα της HTML πολλών προσθηκών. Ακόμα, τα εργαλεία που παρακολουθούν και υπολογίζουν τις προβολές συμβάλουν εξίσου στην καθυστέρηση φόρτωσης των ιστοσελίδων.

Ένας ακόμα λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η ευρεία χρήση έξυπνων κινητών και τάμπλετ, καθώς οι δημιουργοί ιστοτόπων τώρα πρέπει να συνθέτουν διάφορες βερσιόν των σελίδων, ώστε οι χρήστες τους διαδικτύου να μπορούν να σερφάρουν εύκολα σε κάθε μέσο που χρησιμοποιούν.

Όλα τα παραπάνω μαζί με την χρήση πιο δυνατής κρυπτογράφησης προκειμένου να αποτρέπονται οι επιθέσεις των χάκερ, οδηγούν σε αυτό ακριβώς το φαινόμενο. Όπως αναφέρει μάλιστα το CNN, μπορεί η διαφορά στην ταχύτητα να υπολογίζεται σε δευτερόλεπτα, όμως ακόμα και η πιο μικρή διαφορά μπορεί να οδηγήσει τους χρήστες να επισκεφτούν μια άλλη, λιγότερο «φορτωμένη» σελίδα.

Σχετικά άρθρα

Ψηφιακή ασπίδα και διαδίκτυο!

Τη δική της απάντηση δίνει η Ε.Ε. στην πρόκληση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο. Από το 2011, οι Βρυξέλλες έδωσαν το «πράσινο φως» στο 4ετές ερευνητικό έργο ABC4Trust (Privacy Attribute Based Credentials). Στόχος του είναι η ανάπτυξη τεχνολογιών προστασίας της ιδιωτικότητας του ατόμου και τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, σε ημερίδα που θα διεξαχθεί […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *